• Voorbeschouwing Wilhelmus - Westlandia za. 1

  10 mei 2023
 • Komende speelronde is Westlandia za. 1 te gast op Sportpark Westvliet in Voorburg. De wedstrijd tegen Wilhelmus begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer Hamer.

  Door de 3-0 overwinning in de vorige ronde op Concordia, is Westlandia za. 1 ook volgend seizoen verzekerd van wedstrijden op het niveau van de 2e klasse. Ondanks dat we kansen hebben op een prijs, mag die door de bond niet verzilverd worden. Dat betekent dat we tegen Vitesse Delft, FC Skillz én Wilhelmus voor "spek en bonen" spelen. Toch kunnen de mannen van trainer Theo Verbeek en zijn staf nog een paar mijlpalen bereiken. Tim v.d. Voort is nu topscorer in 2E met 24 goals, zijn grootste concurrent heeft pas 16x een treffer op zijn naam gezet. Westlandia is met 56 goals de meest scorende club in deze klasse. Koploper FC Skillz volgt op de 2e plaats met 52 doelpunten.

  Komende tegenstander Wilhelmus heeft andere belangen. De Voorburgers staan, op basis van doelsaldo, 11e en dat betekent spelen van p/D-wedstrijden met de 3e klassers. Directe concurrent Concordia heeft eveneens 18 punten, maar de huidige 12e plaats betekent directe degradatie. Nr. 13 Full Speed heeft ook kans op die nacompetitie, maar heeft nu 16 punten. Beide concurrenten spelen net als de Voorburgers nog zware wedstrijden tegen teams die in de race zijn voor de prijzen.

  Wilhelmus had een slechte start in de 1e periode. Met slechts 1 punt na 8 wedstrijden eindigde ze op de laatste plaats. In P2 (8 punten) kwam het herstel en dat werd doorgezet in P3 (9 punten). Afgelopen speelronde leek men af te stevenen op een grote nederlaag. Bij rust stonden ze met 4-0 achter bij FC Skillz. In de 2e helft knokten ze zich terug in de wedstrijd en kwamen uiteindelijk maar 1 goal tekort voor een puntendeling (4-3).
  Wilhelmus was op 10 december 2022 nog hekkensluiter in 2E, maar liet toen men wel zien dat ze meer in hun mars hadden. Westlandia won toen maar nipt met 1-0.

  Zaterdagmiddag rond de klok van 16:30 uur zullen we weten of we de spek en bonen goed verteerd hebben.

  -------

  Zaterdag 2 bereikte afgelopen zaterdag de finale van de districtsbeker. Bij VELO werd Tim Engel de gevierde man. Hij scoorde vlak voor tijd de 2e en winnende goal voor het team van Hans v.d. Kruk en Wim Lentz. Op vrijdag 2 juni vanaf 19:30 uur mogen zij op eigen veld proberen de beker te pakken tegen de beloftes van Forum Sport.

  Op 13 mei wacht vanaf 11:45 uur nog een uitwedstrijd bij UVS. Westlandia is nog niet kansloos voor het toetje, maar dan moet er de komende wedstrijden wel gewonnen worden.

   -----

  Westlandia O21 gaf afgelopen zaterdag alles om een goed resultaat tegen MVV Maastricht uit het vuur te slepen. Tot enkele minuten voor tijd stonden onze beloftes, wel met kunst- en vliegwerk, op een 1-0 voorsprong. De Limburgers kregen, bij een ogenschijnlijk redelijk normaal duel in de 16, een (benutte) pingel die VAR-waardig was. Kort daarna verdween een zondagsschot achter onze prima keepende doelman Tony Zuyderwijk. De druiven waren, na de 2-1 nederlaag, behoorlijk zuur voor de mannen van Corné van Doorn. Gelukkig verloren de directe concurrenten ook, zodat de strijd om handhaving nog niet is beslist. Komende zaterdag om 15:00 uur speelt nr. 8 Westlandia O21 bij nr.7 Spartaan'20. Onze achterstand op de Rotterdammers is 2 punten. 

  Overige wedstrijden selectieteams op 13 mei 2023

   

  • 10:00 Westlandia O15 - Roda JC
  • 11:00 Westlandia O16 - DHC
  • 15:00 Westlandia O18 - MVV Maastricht
  • Westlandia O17 is vrij
  Complete programma voor het weekend staat HIER
   
  Fr@.