• Weer thuis en nu tegen Dongen

17 sep 2020
  • Zondag 20  september speelt Westlandia de 2e thuiswedstrijd in de 3e divisie van het seizoen 2020-2021 tegen Dongen. Het duel op sportpark De Hoge Bomen start om 14:00 uur en staat onder leiding van de heer Jensch

Net zoals bij de vorige thuiswedstrijd is aanmelding voor het bezoek aan deze wedstrijd verplicht (zie hier)

Hoe staan wij er voor?
    Uit het verleden wisten we dat onze vorige tegenstander UNA een goede voetballende ploeg was. In grote delen van de wedstrijd konden we ons afgelopen zondag prima met de Brabanders meten. Nadat Westlandia op een 2-0 voorsprong kwam, werd het lastiger. Zeker nadat in de slotfase de aansluitingstreffer viel, werd het peentjes zweten. Gelukkig kon na ruim 90 minuten in de 3e helft het zoet der overwinning langs de lijn en in de kantine worden weggespoeld.
    Afgelopen dinsdagavond kwamen nog een aantal spelers van de zondagselectie en Westlandia O21 in actie tegen een soortgelijke combinatie van ADO Den Haag. Het werd een interessant duel dat met 4-2 werd gewonnen. Jeugdspeler Dinand Kuhn scoorde 2x. Desley Bransen en Melvin Vissers maakten de andere 2 Westlandse goals.
    Nordin van Mil (foto) onze nieuwe rechtsback mocht deze wedstrijd aan zich voor bij laten gaan.  De Spartaan, die vorig jaar de overstap maakte naar het goed presterende Westlandia O19, heeft al snel zijn draai gevonden aan de rechterkant van het vlaggenschip. Hij kwam in alle voorgaande 9 wedstrijden in actie en in de 3 gespeelde KNVB duels van dit seizoen, stond hij direct aan de aftrap.

Ontwikkelingen bij Dongen
    DSV'33 was in de 1e voorronde van de TOTO-KNVB-beker met 3-1 te sterk voor Dongen. Zij kunnen zich dus volledig concentreren op de competitie.
    In de openingswedstrijd van de competitie werd met 2-0 gewonnen bij HSC'21. In de 2e speelronde nam OFC de punten mee uit Dongen. Volgens de trainer van Dongen had zijn ploeg goed gespeeld en ze hadden meer verdiend. Dat gevoel hadden wij ook na onze openingswedstrijd bij OFC.

De historie van Westlandia-Dongen
    Dongen heeft sinds de start van de 3e divisie de meeste punten behaald van alle deelnemende teams.
    In 124 wedstrijden pakte deze club 202 punten.
    Westlandia is er ook vanaf de start bij en passeerde afgelopen zondag de grens van 200 punten. Samen met OFC volgen we op 1 punt, maar wel met 2 wedstrijden meer gespeeld.
    Dongen was 3x eerder te gast in Naaldwijk. Alleen in maart 2017 pakten we punten (3-1). Zowel in oktober 2017 als 2018 verloren wij met 3-2.
    Van de huidige spelersgroep heeft alleen Desley Bransen in één van die wedstrijden gescoord tegen Dongen.

------------
    Westlandia O21
    Na 2 nederlagen tegen sterke tegenstanders wacht zaterdag een duel tegen de leeftijdsgenoten van Quick Boys.
    Net als Westlandia heeft dit belofteteam nog geen punten. Er werd door de ploeg uit Katwijk verloren van de leeftijdsgenoten van Dordrecht (0-6) en MVV (2-3)
    Aftrap van deze wedstrijd in de 3e speelronde is om 12:30 uur  op sportpark De Hoge Bomen.

Fr@
    NB: Op de site van de club volgen mogelijk (extra) corona-maatregelen voor bezoek aan deze wedstrijden en/of de kantine
    Geplaatste foto is gemaakt Ron Heinen