• Westlandia 3 maal Westlandskampioen!

  2 apr 2024
 • In het kader van het Westlandskampioenschap, vond de O10-1 en de O12-1 hun thuisbasis, waarbij de O10 zich met voortreffelijk voetbal naar een derde plaats speelde, terwijl de O12 onder leiding van Joost Boer de kampioenstitel veroverde!

  Rody en Jorn vertegenwoordigden de O13-1 bij Maasdijk tijdens het toernooi, waar zij zich bewonderenswaardig naar de finale werkten. En in het eindduel trokken zij aan het langste eind en werden zij gekroond tot kampioenen van het Westland!

  Het schitterende optreden van onze O15-1 tijdens een toernooi in Barcelona resulteerde in de bevordering van de O14-1 onder leiding van Roy de Geus naar het eindtoernooi van de O15 in Monster, waarbij elke speler een leeftijdscategorie ouder was. Met dynamisch voetbal bereikten zij de halve finale, waar zij helaas na penalty's werden verslagen door Den Hoorn.

  Vandaag kreeg onze O14-2 de kans om deel te nemen aan het O14-1 toernooi en zij bereikten bewonderenswaardig de halve finale, waar zij nipt werden verslagen door Lyra. Desalniettemin was het een uitstekende prestatie van de jongens.

  Onder leiding van Sander en Sami vertoonde de O17-1 zeer overtuigend spel in de poulefase, waarna zij ongehinderd naar de finale stormden. In deze finale ontmoetten zij thuisfavoriet Lyra, die gedurende de wedstrijd iets betere kansen creƫerde. Na een gelijkspel werd de winnaar uiteindelijk bepaald door penalty's, waarbij Westlandia met overtuiging zegevierde en daarmee het Westlandskampioenschap behaalde!

  De O18 nam deel aan het O19 toernooi, maar slaagde er niet in hun titel te prolongeren. Na een gelijkspel in de kwartfinale werden zij uitgeschakeld na strafschoppen, waarbij zij gedurende het toernooi geen enkel tegendoelpunt incasseerden.

  Al met al bleek deze tweede paasdag uiterst succesvol, waarbij perioden van zeer verzorgd voetbal werden ervaren, en waar de ontwikkeling van individuele spelers centraal stond. Dit resulteerde uiteindelijk opnieuw in een positieve uitkomst, met maar liefst driemaal de hoogste eer binnen het Westland behaald. Alle trainers, staf, betrokken, ouders, maar vooral spelers gefeliciteerd met het kampioenschap!!