• Westlandia -DSO: aftrap al om 15:30 uur

13 mrt 2024
  • Na 14 dagen zonder wedstrijdverplichtingen, mag Westlandia zo. 1 het op 16 maart op gaan nemen tegen DSO. De wedstrijd op De Hoge Bomen start zaterdag om 15:30 uur en staat onder leiding van de heer Drost.

Onze komende tegenstander kon de afgelopen 2 seizoenen een promotiefeestje bouwen. Die unieke prestatie krijgt dit jaar zeker géén vervolg. Met 17 punten uit 21 duels staat DSO op laatste plaats. In de afgelopen 8 wedstrijden werd slechts 3x gelijk gespeeld. De laatste overwinning dateert al weer van eind november 2023. Afgelopen speelronde was FC 's-Gravenzande met 4-0 te sterk.
    De trainerswissel rond de jaarwisseling heeft dus nog niet echt gewerkt bij de hekkensluiter van de 4e divisie B.

Westlandia staat, met 9 punten meer,5 plaatsen hoger. Dat komt o.a. door 2 weken geleden in Leerdam met 2-2 gelijk te spelen tegen LRC. Doelpuntenmakers waren die middag Dinand Kuhn en Anass Achahbar. In het laatste half uur van die wedstrijd was er de rentree van Robin Buwalda. Daar andere spelers, na blessures, (ook) weer op de weg terug zijn, heeft trainer Maurizio Ceccucci met zijn staf, in de cruciale fase van het seizoen, een bredere selectie om mee te werken. Dat gaat hopelijk zijn vruchten afwerpen, want we hebben nog veel punten nodig om direct veilig te spelen.

Een "kat in het nauw" heeft in het verleden al vaker rare sprongen gemaakt op de Hoge Bomen. Daarom zal het vlaggenschip zaterdag vol aan de bak moeten om DSO verder op afstand te zetten. Tegen half 6 zullen we, met steun van de groen-witte aanhang, weten of dat gelukt is.

Programma overige selectieteams:

Westlandia O23 boekte afgelopen ronde een mooie overwinning bij najaarskampioen Barendrecht. (2-1). Zaterdag komt Katwijk naar de Hoge Bomen. Die club is de directe concurrent voor de voorjaarstitel.

Ook de talenten van O16 treffen een concurrent voor deze prijs. In Rotterdam zal de aanval van Sparta op onze 1e plaats afgeslagen moeten worden.

plts thuis plts uit   doelpuntenmakers

11e Westlandia zo. 1 laatste DSO 3-0 Tristan Croes, Sergi Roeleveld en Desley Bransen
    7e Nieuwerkerk 1 4e Westlandia za. 1 1-2 Tim v.d. Voort 2x
    1e SC Monster 2 11e Westlandia za. 2 1-1 Danny van Voskuilen
    1e Westlandia O23 2e Katwijk 1-3 Devran Sahin
    5e Westlandia O18 4e Roda JC 1-2 Jur Datthijn
    2e Waterwijk asc laatste Westlandia O17 4-0 ---
    2e Sparta (AV) 1e Westlandia O16 4-1 ?
    7e Westlandia O15 3e Quick 1888 5-3 Hivastin Al-mahmud 4x en Dawlad Khalil

Voorbeschouwing zaterdag 1 staat HIER