• Westlandia en ROC Mondriaan Lifestyle, Sport en Bewegen gaan een samenwerking aan

  18 jul 2022
 • De nieuwe Hoofd Opleiding Westlandia Pieter Jongmans heeft samen met (collega’s Mondriaan) docenten Jeroen Verkade, John de Ronde en Mats vd Meer (coördinator breedtesport-onderbouw) eerdere plannen uitgewerkt voor het Mondriaanmodel. Dit is een “pilot” wat wordt gestart voor in ieder geval één geheel seizoen op de maandagmiddag tijdens de schoolweken. 

  De afgelopen jaren heeft Theo Verbeek veel tijd en energie in de breedtesport van Westlandia gestoken (dank daarvoor Theo) en heeft het stokje nu overgedragen aan Mats. Voor de ledenadministratie wordt de communicatie weer gedaan door Gerard Mulder en alle ondersteunende taken worden gecoördineerd door onze verenigingsmanager Ronald Visser. Hieronder een beschrijving wat de inhoud is van het programma. 

  Het programma maandagmiddag.
  Gedurende het voetbalseizoen 22/23 worden de volgende KNVB cursussen door 16-18 cursisten van de voetbalopleiding ROC Mondriaan Lifestyle, Sport en Bewegen gevolgd:

  • De pupillentrainer
  • De pupillenscheidsrechter/ spelbegeleider
  • De juniorentrainer 

  Van 14:00 uur tot 15:00 uur wordt er theorie gegeven waarin o.a. de leeftijdskenmerken van een pupil/ junior, ´hoe organiseer ik een training´ en ´hoe coacht ik een wedstrijd´ worden behandeld. 

  Tussen 15:00 uur en 15:30 wordt de organisatie van de training op het veld door de cursisten klaar gezet. In totaal worden er op 2 velden getraind.

  De O8 en O9 teams trainen op 1 veld en de O10, O11 en O12 teams trainen op 1 veld. Ieder veld wordt verdeeld in 4 organisaties, per kwart veld trainen er 2 pupillen teams.

  Om 15:30 uur start de training. Per organisatie zullen er 2 trainers op 1 organisatie staan. Zij worden opgeleid om de spelers een leuke middag te bezorgen waarin er veel herhalingen worden gemaakt. Dit in een veilige organisatie. De cursisten krijgen de opdracht om de trainingen voor te bereiden vanuit een bepaalde doelstelling. Voorbeelden hierin zijn o.a.: het creëren van kansen verbeteren, positiespel in de opbouw verbeteren en verdedigen van een één tegen één situatie verbeteren. Naast de trainingen worden er ook toernooien georganiseerd waarin de trainers leren een toernooi te organiseren en wedstrijden te coachen.

  De trainers worden begeleid door 2 KNVB docenten en zes 3e jaars cursisten die afgelopen schooljaar de cursus succesvol hebben afgerond. Zij worden opgeleid als coördinator. 

  Om 16:27 worden de materialen opgeruimd en sluiten de cursisten de training met de spelers af. 

  Met de start zullen er zeker nog een aantal zaken niet vlekkeloos verlopen, hopelijk begrip daarvoor, wanneer er iets speelt graag contact met Mats vd Meer. Vanuit Westlandia en ROC Mondriaan Lifestyle, Sport en Bewegen wensen wij alle spelertjes en ouders heel veel plezier tijdens het seizoen.