• Westlandia én VOC strijden voor plaats in de nacompetitie

  9 mei 2024
 • Zaterdagmiddag vanaf 15:30 uur vervolgt de zondagselectie de race voor een plaats in de nacompetitie met de clubs uit de 3e divisie. Op sportpark De Hoge Bomen wacht op 11 mei nr. 17 VOC. Deze voorlaatste thuiswedstrijd in de competitie staat onder leiding van de heer Khalifa.

  De volgers van de 4e divisie B en zeker de supporters van Westlandia zullen met verbazing afgelopen zaterdag rond half 4 gekeken hebben naar de tussenstand in Hendrik Ido Ambacht. De mannen van trainer Maurizio Ceccucci en zijn staf stonden na een half uur spelen met 3-0 voor bij ASWH. In het resterende deel van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Dat betekende voor de kersverse kampioen de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Westlandia werd door de knappe overwinning ook de echte koploper in P3. 
  De 1e achtervolger voor die prijs is Capelle, dat 1 punt minder en een slechter doelsaldo heeft dan ons. Overige concurrenten volgen al op 5 punten of meer. In de thuiswedstrijd tegen nr. 17 VOC kan de zondagselectie dus goede zaken doen.

  VOC zal de huid wel duur gaan verkopen, want ze zijn nog volop in de race voor een langer verblijf in de 4e divisie. Directe handhaving zal lastig worden, maar met Nieuwenhoorn strijden ze om directe degradatie of een plaats in de nacompetitie met de 1e klassers. VOC heeft na 7 wedstrijden in P3 wel een gat van 9 punten (met de voormalige club van onze oud-trainer Cesco Agterberg) gedicht.
  Beide teams staan daardoor nu in punten gelijk (27), maar onze gasten van komende zaterdag hebben een aanzienlijk slechter doelsaldo. 

  Het wordt dus op sportpark De Hoge Bomen 90 minuten strijd voor 3 punten én een plaats in de nacompetitie voor promotie of degradatie. Zou mooi zijn als Westlandia zaterdag in die race voor de prijzen gesteund wordt door veel groen-witte supporters. Tegen half 6 zullen we weten of dat heeft bijgedragen aan een lekkere 3e helft.

  Fr@

  De wedstrijd tegen VOC is zaterdag ook te volgen via twitter en de tweets zijn herkenbaar aan de code #wesvoc. Het duel van zaterdag 1 bij Vitesse D. is te volgen met code #vitwes (voorbeschouwing)

  ------

  De jeugd had de afgelopen 2 weken géén competitieverplichtingen. In die periode kon men zich gaan voorbereiden op de slotfase van de competitie. 

  Voor Westlandia O23 en O16 lonkt de titel, maar dan moeten er in de komende wedstrijden géén punten verspeeld worden. Westlandia O17 heeft in de laatste 2 wedstrijden eindelijk (4) punten gepakt, maar de eindsprint voor handhaving komt waarschijnlijk te laat.

  Uitslagen 11 mei  plts thuis plts uit   doelpuntenmakers


  7e Westlandia zo. 1 15e VOC 2-0 Zion Valies en Hidde v.d. Arend
  12e Vitesse Delft 1 4e Westlandia za. 1 3-0 ---
  11e VELO 2 9e Westlandia za. 2 2-1 Dennis Hendriks
  1e Westlandia O23 7e UNA 4-1 Joe Scholtes 2x, Ismail Afellah en Devran Sahin
  6e Westlandia O18 4e FC Den Bosch 7-1 Sten Janssen 2x, Tijmen Piron 2x, Jur Datthijn, Guus v.d. Meer en Milan Duyvestijn
  6e SC Feyenoord laatste Westlandia O17 3-4 Jayden Sevinmez 2x, Ouassim al Mokadam en Marijn van Winden
  6e Quick 1e Westlandia O16 1-3 onbekend
  6e Westlandia O15 5e De Graafschap 3-1 Hivastin Al-mahmud 2x en Dylan Groenenboom

  Volledige programma staat HIER

  Uitslagen 4 mei  plts thuis plts uit  uitslag doelpuntenmakers


  1e ASWH 7e Westlandia zo. 1 0-3 Desley Bransen, Sergi Roeleveld en Tristan Croes
  5e Westlandia za. 1 10e Berkel 1 3-2 Rick van Schie, Stefan Bron en Lennart Paauwe
  9e Westlandia za. 2 13e HVC'10 2 3-2 Pascal v.d. Zwart, Dennis Hendriks en Jordi v.d. Meijs