• Westlandia gaat voor revanche in Rijswijk

  29 jan 2020
 • Zaterdag 1 februari vanaf 14:30 uur strijdt Westlandia za. 1 bij Te Werve voor 3 punten. De wedstrijd op Sportpark Vredenburch staat onder leiding van de heer De Witte.

  In de voorbereiding op het nieuwe seizoen had Westlandia in de zomer in oefen- en bekerwedstrijden een prima reeks neergezet. Na de onnodige degradatie uit de 1e klasse, waren de verwachtingen bij de start van de competitie best wel weer hoog gespannen.
  We stonden echter na de 1e speelronde in de 2e klasse tegen Te Werve (1-3; goal Rick van Schie) weer met beide benen op de grond. We konden tegen de ploeg uit Rijswijk zeker in de 2e helft niet in ons spel komen. Het vele oponthoud in de slotfase werkte zeker niet in ons voordeel.

  Te Werve heeft het in de 2e klasse wederom niet eenvoudig. Na de overwinning op de Hoge Bomen waren er alleen nog winstpartijen in speelronde 7 en 12. Dat gebeurde in thuiswedstrijden tegen Kagia (5-0) en Van Nispen (4-1). De 3-1 nederlaag op het eigen Sportpark Vredenburch tegen hekkensluiter DoCoS was waarschijnlijk de grootste teleurstelling van het seizoen.
  Afgelopen zaterdag werd er in Leiden met 4-2 verloren van de 10 man van UVS.
  Mede daardoor staan de Rijswijker 11e en maar 1 punt boven de gevarenzone.

  Westlandia is de 2e helft van het seizoen goed gestart. Ondanks dat trainer Sieme Zijm geen beroep kon doen op een aantal basisspelers, werd er tegen Kagia een prima 6-0 overwinning behaald.
  In de competitie won Westlandia slechts 1x eerder met 6-0 op de Hoge Bomen. Dat was op 7 mei in de competitiewedstrijd in 2C tegen VDL.

  Voor Danny van Voskuilen (foto) was het een verademing om eindelijk na 1,5 jaar zijn competitiedebuut in zaterdag 1 te maken. Hij voelde zich weer als een vis het water en hij was er mede verantwoordelijk voor dat de NUL gehouden werd.

  Hamza El Yddri was in november 2018 de doelpuntenmaker voor Westlandia in Rijswijk. Het duel in de 1e klasse eindige toen in 1-1. Beide ploegen spelen nu een klasse lager en Hamza maakt deel uit van de selectie van Te Werve.

  Nr. 11 Te Werve heeft 7 punten minder dan nr. 6 Westlandia. Zaterdag rond de klok van half 5  weten we of dit verschil gewijzigd is.

  -----
  Het 2e team speelt vanaf 12 uur bij directe concurrent SC Monster 2.
  De thuisploeg staat op een p/D-plaats en heeft 4 punten minder dan Westlandia. Eerder dit seizoen werd het 1-1 in Naaldwijk. Beide teams zijn het meest gebaat bij een overwinning.
  Fr@  Sportpark Vredenburch
  Julialaantje 15 B 2282NW
  Rijswijk