• Westlandia - Hoogland is meer dan een 6 punten duel

4 mei 2022
  • Zondag 8 mei speelt Westlandia zo. 1 vanaf 14:00 uur op sportpark De Hoge Bomen de kraker tegen Hoogland. De wedstrijd in Naaldwijk staat onder leiding van de heer Krop.

De wereld voor Westlandia ziet er na 24 april 15:45 uur compleet anders uit. We stonden in de slotfase van het duel tegen Dongen met 2-1 achter en de tussenstanden op andere velden waren niet hoopvol. Het degradatiespook stond, bij wijze van spreken, al voor de kleedkamer. Dongen werd toch nog in de blessuretijd verslagen en in Gorinchem werd met 3-1 gewonnen van Unitas. 6 punten erbij en een bak extra ervaring voor de jonge spelers waar je u tegen zegt.....De aansluiting met de 15e en 16e plaats (p/D met de hoofdklassers) is weer in zicht. Komende tegenstander nr. 15 Hoogland staat nog maar op 4 punten.
    De ploeg uit Utrecht was in januari 2020 voor het eerst te gast in Naaldwijk. Ook toen stonden we er niet florissant voor in de 3e divisie. Door de 5-2 overwinning op Hoogland kwamen we dat weekend op een veilige plaats. Melvin Vissers blonk toen uit en scoorde 2x. Desley Bransen was ook één van de doelpuntenmakers. Na de wedstrijd werd Mark v.d. Zalm gehuldigd voor zijn 100e cap in het vlaggenschip. Een top zondag dus.

Hoogland zag afgelopen speelronde een zekere overwinning op OSS'20 in het zicht van de haven ontglippen (2-2), waardoor ze in de laatste 5 wedstrijden bleven steken op 10 extra punten. Daar zal de aanpak van nieuwe trainer Rick Hoogendorp (verving begin april Roy Versluis) zeker aan bijgedragen hebben. Zijn stelregel is dat een tegenstander voetballend gezien beter kan zijn, maar inzet en mentaliteit van zijn ploeg moet iedere wedstrijd maximaal zijn. Het blijkt te werken...  JOS/W. (3-1), Hercules (2-1) en Groene Ster (1-0) kunnen er sindsdien over meepraten.

Zondag rond de klok van 4 uur zullen we weten of de mannen van trainer Cesco Agterberg zorgen voor weer een TOP-zondag en dus ook een extra mooie Moederdag.

-----
    De beloftes mogen het zaterdagmiddag vanaf 12:30 uur thuis opnemen tegen koploper FC Dordrecht O21. In september 2021 streden beide teams ook in Naaldwijk tegen elkaar. Het werd toen 2-4. Een aantal van onze jonge talenten zal dit keer niet in actie komen tegen de Dordtenaren, want ze zijn super belangrijk geworden voor het 1e team van de zondag. Eén daarvan is Neville Ogidi Nwankwo. hij maakte toen het 2e doelpunt voor Westlandia tegen de komende opponent.

Fr@