• Westlandia JO11-1 - De Betrokken Spartaan JO11-1

  22 sep 2019
 • In de vroege ochtend moesten de mannen om 7:25u op Westlandia zijn vanwege op de foto gaan voor de Jumbo voetbalplaatjes.

  Na de foto ging de voorbereiding op de wedstrijd beginnen met om 8:30u de aftrap op ons favoriete veld 4 (achter de hal). 
   
  Bij MSV zag het er allemaal erg professioneel uit met mooie kleding en een fanatieke warming up met kleine ballen om de techniek beter te trainen. We waren dus gewaarschuwd maar niets was minder waar. Wederom een aftastend begin van beide kanten. 
  De 1e kans kwam op naam van Dawlad maar zijn schot ging over. 1 Minuut later liet MSV zich voor het eerst zien maar ook dit schot miste precisie. Westlandia hield daarna de druk op de helft van MSV dus het was wachten wanneer een doelpunt aan onze kant viel. Die viel ook en wel na 8 minuten. Het was Dawlad die op aangeven van Lars raak schoot. Opnieuw Dawlad was het die in de 12e minuut de bal kreeg. Met een bal hoog de lucht in was het in 2e instantie wel raak want de keeper ving de bal niet, 2-0. Dit was het laatste wapenfeit van het 1e kwart. 
   
  In het 2e kwart hielden de mannen het initiatief. Jordi zorgde voor het 1e gevaar maar zijn prachtige afstandsschot belandde achter de keeper op de paal. MSV plaatste een spaarzame tegenstoot maar die was wel gelijk raak. Na een miscommunicatie achterin werd helaas Levi ook kansloos gelaten, 2-1. Een minuut later bracht Lars de marge weer op 2 door een eigen actie winnend af te ronden. Het was geweldig om te zien dat de mannen lekker bleven voetballen en constant de druk op MSV hielden. In de 12e minuut was het wederom Lars die de stand op 4-1 bracht na een assist van Jordi. En de mannen gingen door. Na een aanval over veel schijven kwam de bal 1 minuut voor de rust bij Dawlad die zijn 3e van de wedstrijd liet aantekenen, 5-1.
   
  Na een verdiend bekertje limonade voetbalden de mannen weer lekker door. Het was dit keer Dean die in de 4e minuut de bal kreeg en besloot maar eens te schieten van een grote afstand. De bal ging er op schitterende wijze in, 6-1. 1 Minuut later was het Lars die wederom met een eigen actie de stand opvoerde naar 7-1. Het leek wel op prijsschieten want wederom 1 minuut later was het Jordi die het eens van een grote afstand probeerde en ook dit schot was schitterend over de verbouwereerde keeper, 8-1. Daarna regen we de kansen aaneen maar helaas geen doelpunten meer in het 3e kwart.
   
  In het 4e kwart vierden de mannen wat hun teugels maar toch hielden ze het initiatief. Na kansen van Melle (3 tegen 1) op de paal en Lars (1 tegen 1) net naast was het MSV die in een tegenstoot een vrije trap mocht nemen, die doeltreffend afgerond werd, 8-2. Wederom MSV was het die na een handsbal een terechte penalty mocht nemen, maar die werd naast geschoten. Het laatste doelpunt kwam op naam van Melle die knap raak schoot na een vrije trap, 9-2.
   
  Mannen wederom klasse. We blijven zo de lijst aanvoeren in deze bekerpoule. 
   
  Volgende week wederom een thuiswedstrijd dit keer tegen Zwaluwen. Hopen op een goed vervolg.
   
  Wijnand en Levi