• Westlandia JO14-1 – De Meern JO14-1 - verslag

  7 okt 2021
 • 2 oktober 2021  

  Deze week stond de thuiswedstrijd tegen koploper De Meern op het programma, de onbetwiste nummer 1 met een maximale score van 12 punten uit 4 wedstrijden. Na ons goede spel vorige week tegen PVCV waren de verwachtingen positief gestemd. Daarnaast waren alle jongens weer fit, dus niets stond een goed resultaat in weg. Voor deze kraker hadden we Mark bereid gevonden om te vlaggen, kwaliteit en hard trainen moet tenslotte beloond worden.

  Bij de warming up was er gelijk alweer verwarring onder het toch wat nerveuze Westlandia publiek, waren de hoge rugnummers bij de tegenstander nu willekeurig gekozen of betrof het hier toch hun leeftijd? Ook deze tegenstander had meerdere grote jongens in de selectie en uiteraard was er weer 1 bij met mooie volle snor. Qua gezichtsbeharing doen wij niet echt serieus mee in deze competitie.

  Direct na het fluitsignaal van de ervaren scheidsrechter liet Westlandia JO14-1 zien wat hun plannen waren. We namen gelijk het initiatief en dicteerden het spel, De Meern kon alleen maar achteruit lopen en tegenhouden. Al vroeg in de wedstrijd klonk het enigszins verbaasd langs de zijlijn en let wel,  hierbij herhaal ik een citaat: Fysiek zijn ze meer dan gemiddeld, maar voetballend vind ik het nog niet veel! Ondertussen bleef Westlandia onverminderd druk zetten op de helft van De Meern, de enkele tegenstoten werden door onze verdediging vakkundig onderbroken. Na 5 minuten kregen we de eerste corner mee en hoewel de openingstreffer voelbaar in de lucht hing, was het toch de verdediging van De Meern die de bal vakkundig de doelmond uitwerkte. Via onze sambavoetballers Salim en Seb werd de bal al snel weer voor de goal gegooid en belandde deze voor de voeten van Steijn. Zonder enige aarzeling schoot de beul van JVOZ, de robotstofzuiger op het veld, de 1-0 tegen de touwen. Zowel op als naast het veld was de ontlading groot, ons goede spel werd op de juiste manier beloond! Na deze treffer ging Westlandia op hetzelfde pad verder, met veel inzet, strijd en passie bleven we goed voetballend het spel dicteren. We waren veelvuldig op de vijandelijke helft te vinden en hadden nog niet veel te duchten van de tegenstander. Na 10 minuten tijdens een scrimmage voor de goal van De Meern floot de scheidsrechter, die bovenop het spel stond, voor een Utrechtse handsbal. Salim schoot de penalty onberispelijk in en spekte hiermee zijn spaarpot weer, een Sambavoetballer moet tenslotte ook eten! 

  Niet lang na onze 2-0 voorsprong bracht de coach van De Meern een driedubbele wissel in en geloof mij, dat waren geen publiekswissels! De ingebrachte spelers waren wat kleiner en technischer dan hun ploegmaten, waardoor er meer balans in het spelbeeld kwam. Westlandia bleef ondertussen lekker voetballen en hield het tempo hoog. Het tempo lag zelfs zo hoog, dat bij de man in het zwart na 20 minuten de pijp leeg was. Dit deed hem besluiten om het restant van de wedstrijd vanuit de middelcirkel op routine uit te zingen, waarschijnlijk schakelde hij over op helicopterview. Deze beslissing kwam het spel niet ten goede, door de grotere afstand tussen de bal en de scheidsrechter moest hij zijn strakke beleid los laten. 5 minuten voor de rust zagen de toeschouwers recht voor hun ogen een perfecte sliding op de bal in ons strafschopgebied, tot ieders verbazing klonk er een fluitsignaal vanaf de helft van De Meern. De scheids constateerde, op een afstand van ongeveer 45 meter, een overtreding in deze actie en gaf onze tegenstanders een penalty cadeau. Dit buitenkansje werd uiteraard benut, hiermee werd De Meern weer helemaal terug in de wedstrijd geholpen. Vlak voor het rustsignaal viel Salim nog met een blessure uit, een grote aderlating voor het team aangezien hij lekker op dreef was.

  In de 2de helft konden we met verse krachten Toine, Sem en Noah voor Mario, Jay en Salim op dezelfde voet verder, waarmee het belang van een fitte selectie nog eens onderstreept werd. De tegenpartij besloot om uit een ander vaatje te gaan tappen en de wijze waarop werd ons snel duidelijk. Nadat Seb mooi doorbrak aan de rechterkant van het veld, werd hij met een harde bodycheck door de laatste man naar de grond gewerkt. Waar de Utrechtse grensrechter slechts van een schouderduw sprak, schreeuwde het publiek om ingrijpen van de scheidsrechter. Een uitgelezen mogelijkheid voor de leidsman om zijn grenzen duidelijk aan te geven en de losse aanpak te laten varen. Tot ieders verbazing besloot hij om met een opstuitbal in de richting van De Meern het spel te hervatten, echt een gemiste kans. Onze  Naaldwijkse versie van de 2 Muppets op het balkon Statler en Waldorf raakten helemaal van het pad, wat hun betreft moesten fluit en vlag direct ingeleverd worden en moest heel regio Utrecht geblokkeerd worden op Tinder.

  Gelukkig lieten onze jongens zich ook door deze randzaken niet gek maken, ze gaven nog steeds alles om de voorsprong over de streep te trekken. Ook onze tegenstander schakelde een tandje bij om puntenverlies te voorkomen, de wedstrijd bleef ongekend spannend. Met nog 20 minuten te gaan, verliet de moegestreden Quincy het veld. Jay kwam de verdediging versterken en linksback Sem schoof door naar de vrijgekomen plek op linksbuiten. 1 moment van onachtzaamheid van onze kant luidde de gelijkmaker in, maar nog gaf Westlandia zich niet gewonnen. Na sterk doorzetten van Sem in zijn nieuwe rol volgde er een vlammende schot van hem, wat helaas op de lat eindigde. Hiermee gaven we wel een signaal af, dat we nog lang niet klaar waren. Bij een volgende uitbraak van Sem werd zijn schot ternauwernood tegen gehouden door de keeper van De Meern, waarna de rebound voor de voeten van de verloren zoon Jack viel. Zonder problemen wist hij de 3-2 binnen te schieten, de terugkeer van de Verlosser was hiermee een feit! Moegestreden na al zijn loopwerk mocht Jack 10 minuten voor tijd naar de kant, Mooie Mario kwam hem vervangen. In de laatste fase van de wedstrijd ging De Meern vol op jacht om hun eerste verlies te voorkomen, achterin gingen ze 1 op 1 spelen en over het hele veld gaven ze continu druk. Na enkele penibele momenten voor onze goal overleefd te hebben, kon in de absolute eindfase Sem nog 1x alleen op de keeper af. Met een knappe redding hield hij allereerst Sem van scoren af, maar het gevaar was nog niet geweken voor De Meern. De afvallende bal leek een prooi te worden voor Sem, ware het niet dat de keeper als een zwaan-kleef-aan bij hem om zijn nek ging hangen. Waar de scheidsrechter in de eerste helft vanaf ruim 40 meter wel resoluut voor een overtreding en dus een penalty floot, liet hij nu doorspelen. De bal werd nog een keer met de moed der wanhoop richting onze goal gepompt, waarbij voor De Meern alles de goede kant opviel en ze in de allerlaatste seconde de 3-3 scoorden. De ontlading aan Utrechtse kant was groot alsof het kampioenschap al binnen was, bij Westlandia overheerste de teleurstelling omdat de eerste overwinning zo dichtbij was en de jongens er alles aan gedaan hadden. Grote winnaar was de neutrale toeschouwer, die heeft een fantastische pot voetbal gezien!   

  Jongens, jullie hebben met heel jullie ziel en zaligheid gespeeld, jullie zijn met heel jullie hebben en houwen de duels ingegaan! Ik ben supertrots!! Jullie hebben tegen de koploper de meeste kansen gehad en het merendeel van de wedstrijd het spel gedicteerd. Het leverde helaas maar 1 punt op, maar het beste team kan niet altijd winnen!

  Volgende week met dezelfde instelling naar Quick toe, dan rijgen we de Haantjes aan het spit en nemen we de 3 punten mee naar huis!