• Westlandia JO14-1 – JVOZ JO14-1

14 sep 2021
  • 11 september 2021                Westlandia JO14-1 – JVOZ JO14-1

Na vorige week het eerste punt behaald te hebben, stond vandaag de wedstrijd tegen JVOZ op het programma. Deze club is ooit opgericht met het idee om alle Zeeuwse talenten in een topsportklimaat klaar te stomen om te voetballen bij een BVO. Zij hadden vorige week in hun eerste wedstrijd dik verloren en waren uiteraard gebrand om tegen ons revanche te halen.

Qua personele bezetting had Sem S. zijn straf uitgezeten en Stuntman Toine had ook groen licht gekregen van de dokter, beiden konden dus weer aansluiten bij het team. Mooie Mario is het voetballen nog langzaam aan het opbouwen, maar op de weg terug. Helaas was Jack op de training van donderdag geblesseerd geraakt en kon hij vandaag alleen maar toekijken. De reservebank raakt zodoende wat beter bezet, hierdoor krijgt de staf weer meer keuzes. Een keuze werd al gemaakt voor Lars, vlak voor aanvang bleek Morris vanwege buikpijn niet te kunnen starten. Een flinke domper voor hemzelf en het team!

Bij de aftrap zag het thuispubliek dat Westlandia vlagger Sander G., ondanks een vlekkeloos optreden vorige week, zonder pardon vervangen was door Niels. De topsport is keihard blijkt maar weer. De eerste helft verliep zonder problemen voor Westlandia, we gaven wederom geen enkele kans weg. Ons veldspel liet nog wel te wensen over, het was vaak te rommelig en te gehaast aan de bal. Vanwege het soms ontbreken van afspeelmogelijkheden in de buurt werd er veelal gekozen voor de lange bal naar de spitsen, waarmee we de verdediging van JVOZ goed in de kaart speelden. De enkele keer dat we hun verdediging goed onder druk zetten, leverden ons gelijk een goede kans op na een foute terugspeelbal.

Halverwege met als ruststand 0-0 waren de wijze heren langs de lijn er al snel uit, het meeste gevaar kwam van één of twee spelers bij JVOZ. Als deze goed bewaakt werden, zou een overwinning voor onze jongens niet ondenkbaar zijn. Achteraf bleek de beste speler aan JVOZ kant hun eerste wedstrijd niet meegespeeld te hebben, dat verklaarde de zware nederlaag voor een groot gedeelte.

Tweede helft begon Westlandia iets feller en nauwkeuriger te voetballen, meer dan halve kansjes leverden dit helaas niet op. Na verloop van tijd gaven we het initiatief uit handen en lieten we JVOZ al lekker combinerend weer helemaal terug in de wedstrijd komen. Hoewel ze ook niet tot grote kansen kwamen, kregen ze hierdoor wel het idee dat er meer te halen was. Tien minuten voor tijd kregen we alsnog de deksel op ons neus. Een voorzet van JVOZ uit de tweede lijn vloog over alles en iedereen heen, hun linksvoor maakte alleen voor Dean geen fout en scoorde de 0-1. Na deze enorme domper was het zaak voor onze jongens om hun rug te rechten. De enkeling, die pas na deze treffer het sportpark op kwam lopen, zou echter denken dat Westlandia 1-0 voor stond. Uitballen voor de tegenstander werden door ons verder weggeschoten, er werd ingegaan op provocaties van de tegenstander enz., terwijl de tijd toch echt in ons nadeel wegtikte. Als snel begrepen we dat er uit een andere vaatje getapt moest worden, duels werden met vol overtuiging aangegaan en we schakelden echt een paar tandjes bij. Het alles of niet spel leverde enkele kansjes en nog een paar gevaarlijke scrimmages voor het JVOZ goal op, maar de verdiende gelijkmaker bleef voor alsnog uit. Toen ook de corner, die we in de laatste minuut meekregen, door JVOZ uit de 16 geramd werd, begonnen zelfs de grootste optimisten aan de kant van Westlandia te twijfelen aan een goed resultaat. De counter van JVOZ werd vakkundig onderbroken en voor de laatste maal werd de bal in het bijna lege strafschopgebied van JVOZ gepompt. Alwaar hun laatste man het kopduel moest aangaan met onze laatste man, boegbeeld, rots in de branding en voorbeeld voor velen Steijn. Eigenlijk onnodig om te vertellen dat onze held, die nooit verzaakt, in de allerlaatste seconde de 1-1 tegen de touwen wist te koppen! Nog steeds ongeslagen!

Jongens, vanwege het scoreverloop gefeliciteerd met wederom 1 punt. Gezien de inzet, beleving en het druk zetten in het laatste gedeelte van de wedstrijd had er waarschijnlijk meer ingezeten, weer een leermoment!

Aanstaande zaterdag uit tegen TOGB beginnen zoals jullie vandaag geëindigd zijn, dan gaan we met de 3 punten naar huis.