• Westlandia JO14-1 – Quick JO14-1

  12 nov 2021
 • 6 november 2021                  

  Vandaag mochten we thuis aantreden tegen onze Haagse competitiegenoot Quick, zij staan momenteel enkele plaatsen boven ons op de ranglijst. Dit moest de revanche worden voor de uitwedstrijd, die we na een tamme vertoning kansloos met 1-0 verloren hadden. Quick speelt in een 4-4-2 opstelling met doorschuivende backs om een overtalsituatie te creëren op het middenveld. De echte voetbalkenners hadden afgelopen woensdag al gezien dat de oefenwedstrijd tegen Naaldwijk JO15-1 niet zomaar een tussendoortje was, maar een test om deze speelwijze op de juiste manier te bestrijden. Aangezien we dit kampioenschap van de Hoge Bomen winnend wisten af te sluiten, hadden we vandaag ook goede hoop op een mooi resultaat. Met Jay, Seb en Toine op de bank, Mooie Mark met vlag langs de lijn en Tamara B. als cameravrouw begonnen we aan onze missie. We hadden een plan, de focus en de juiste poppetjes op de juiste plek, wat zou er mis kunnen gaan?

  Zowel voor Lars als de rest van de staf weinig problemen, iedereen was fit. Alle vertrouwde gezichten bij Quick waren aanwezig, zij hadden hun blessuregolf ook achter de rug. Terwijl iedereen nog bezig was om een plekje te vinden bij aanvang van de wedstrijd, schoot Quick furieus uit de startblokken. Hun voormalig libero was als één van de twee voorwaartsen neergezet om met zijn snelheid voor gevaar te zorgen. Bij zijn eerste balaanname op onze helft zette hij de turbo aan en snelde aan de rechterkant voorbij de Westlandse verdediging. Met een afgemeten pass zette hij zijn collegaspits alleen voor Dean en binnen 120 seconden stond de 0-1 al op het scorebord. Kon het masterplan gelijk al de prullenbak in of toch niet? Westlandia kwam deze beroerde start al vrij snel te boven en was hierna veelvuldig op de vijandelijke helft te vinden. Na goed druk zetten van onze aanvallers wist Jack, na een mooie één-twee met Noah, de verdiende gelijkmaker te scoren. 1-1 We waren weer helemaal terug in de wedstrijd en gingen op jacht naar meer! Na enkele kansjes over en weer kregen we 5 minuten voor de rust een corner mee of zoals de oude voetbalwijsheid luidt een halve goal. Helaas konden we de hoekschop niet direct omzetten in een doelpunt, maar gelukkig hielp Quick ons letterlijk een handje mee. De scheidsrechter, een man naar mijn hart, kon niet anders dan fluiten voor een penalty na deze handsbal. De trouwe supporters weten dan al lang wie deze taak op zich gaat nemen, onze pingelspecialist Salim. Ook deze keer liet hij met een hard schot de keeper van de tegenstander kansloos, 2-1 voor. In het resterende deel van de eerste helft werd het nog even onvriendelijk op het veld, Steijn kreeg een charge van achteren te verwerken en volgden er nog enkele opstootjes. Voor Westlandia gelukkig geen kleerscheuren of financiële schade, Quick daarentegen kon met één gele kaart rijker richting de thee.

  Met Toine en Seb in het veld voor Mario en Salim begonnen we aan de tweede helft, daarin lieten we het initiatief grotendeels aan Quick. Hun aanvallen vingen we zoveel mogelijk vlak voor de eigen 16meter op om daarna via de omschakeling er snel uit te komen, waardoor we nog enkele prima kansen kregen. De verdediging stond positioneel goed opgesteld, er werd onderling door het hele team goed gecoacht en iedereen hield zich aan de vooraf gemaakte afspraken.  We hadden de wedstrijd redelijk onder controle en van slechts een paar corners tegen op rij kwam enige dreiging. Bij deze corners was keeper Dean een grote sta-in-de-weg voor Quick en hield hij zijn eigen verdedigers scherp door zo nu en dan een wake-up call in de vorm van een vuistslag uit te delen. Er is natuurlijk maar één manier om Tijs duidelijk te maken wie de baas is in het strafschopgebied, goed gedaan Dean! Terwijl de tijd begon te dringen en de stand nog ongewijzigd was, probeerde Quick iets te forceren door over het hele veld één op één te gaan spelen. Vanuit Westlands oogpunt gezien was dit zeker geen verkeerde beslissing, want na een goede assist van Toine forceerde Quincy de 3-1. Met nog iets meer dan 10 minuten te gaan leek er geen vuiltje aan de lucht voor de mannen, er kwam voorin meer ruimte en meer Westlandse kansen volgden. Het was nog even schrikken aan het einde van de wedstrijd, Vrouwenmagneet Dani Banani bleef na een duel geblesseerd liggen op het veld. Gelukkig voor zijn aanbidsters en ons allemaal viel de schade achteraf wel mee en hadden we Jay nog achter de hand om in te vallen. In het restant van de wedstrijd kwamen we niet meer in de problemen en trokken we de eerste overwinning over de streep!

  Jongens, topwedstrijd gespeeld! Een mooie teamprestatie, ik was gewoon het hele weekend emotioneel! Onze eerste overwinning is nu een feit en er zullen nog meerdere volgen. De laatste plek hebben we overgedragen aan JVOZ, de weg naar boven is ingezet en dit pad blijven we vanaf nu volgen.

  Ps. Trainer Lars mag gewoon aanblijven, zeker tot de Kerst en als hoofdgerecht eten we dan gebraden Haagse Haantjes!