• Westlandia naar nr. 2 Concordia

1 dec 2022
  • Zaterdag 3 december is er een mooi alternatief voor degenen die géén WK-voetbal willen kijken. Westlandia za. speelt ook vanaf 16:00 uur en wel bij Concordia aan de Brasserskade 236 in Delft. De heer Ditz mag van de bond deze wedstrijd in goede banen leiden.

Ondanks dat onze komende tegenstander al sinds 1885 actief is op de voetbalvelden, is er nog nooit  een wedstrijd gespeeld tegen zaterdag 1.

Afgelopen speelronde dreigde Concordia tegen een zeperd aan te lopen. Hekkensluiter Wilhelmus stond  na 45 minuten met 2-0 voor. Uiteindelijk werd de achterstand na rust nog omgebogen tot een 3-2 eindstand. Door deze overwinning staan de Delftenaren op de 2e plaats in de 2e klasse E. Met slechts 13 gescoorde goals in 9 duels werden 17 punten behaald. De laatste 5 wedstrijden waren goed voor 11 punten.

Nr. 6 Westlandia za. 1 heeft 12 doelpunten meer gescoord en toch 3 punten minder behaald. Na onze grote overwinning op HMSH werd niet meer gewonnen. Wel werd er in de vorige ronde tegen Berkel nog een knap een gelijkspel uit het vuur gesleept. Na een 3-1 achterstand streden de groen-witten tot het laatste fluitsignaal voor een beter resultaat. Als de wedstrijd een paar minuten langer had geduurd......

Als telt echter niet .... en komende zaterdag zal de selectie 90 minuten gas moeten geven, om een goed resultaat mee terug te brengen naar Naaldwijk. Als dat lukt passeren we Concordia op de ranglijst.

-----

Het 2e team speelt zaterdag vanaf 11:30 uur in en tegen Katwijk. Dat team degradeerde vorig seizoen naar de 1e klasse, door in de nacompetitie te verliezen van Westlandia. Nu staan de Oranjehemden zonder puntverlies afgetekend op de 1e plaats. Onze verdediging kan aan de bak, want Katwijk scoorde in 9 duels al 51x

Het 3e team van de zaterdagselectie komt pas 10 december weer in actie.

Fr@