• Westlandia naar Vitesse D voor mogelijk de 1e overwinning?

  9 mei 2024
 • Westlandia za 1. is na de 3-2 winst op Berkel ook rekenkundig veilig en speelt dus volgend seizoen weer op het hoogst mogelijke niveau. De mannen van trainer Theo Verbeek en zijn staf, staan nu op de 4e plaats en kunnen in de 2e klasse nog de 3e en/of de vervangende periode "pakken". Op basis van de huidige reglementen van de KNVB kan de zaterdagselectie die prijs echter niet verzilveren via de nacompetitie........

   
  Komende speelronde wacht de altijd pittige uitwedstrijd bij Vitesse D. Naast het vaak moeilijk te bespelen hoofdveld op Sportpark Tanthof Zuid, hebben de groen-witten het altijd lastig tegen de tegenstander uit Delft. 5 keer eerder kwamen we daar in actie. De eerste 2 duels eindigden in 0-0, daarna verloren we 3x op rij. We hebben daar ook pas 1x gescoord. 
   
  Tegenstander Vitesse D. zal tekenen voor een goed vervolg van die reeks. De Delftenaren hebben immers de punten keihard nodig. Ze staan nu met 22 punten 12e en dat is een directe degradatieplaats. De clubs op de plaatsen 9 t/m 11 moeten straks nacompetitie gaan spelen voor handhaving. De teams die daar nu staan, hebben slechts 1 punt meer dan Vitesse. Nadeel is wel dat onze komende tegenstander, net als hun concurrent Berkel, een wedstrijd meer heeft gespeeld. De andere 2 teams t.w. DHC en Neptunus S. hebben nog 3 (lastige) wedstrijden op de planning staan. 
   
  De voorlaatste wedstrijd van zaterdag 1 staat onder leiding van de heer Lochtenberg. Tegen half 5 is bekend hoe de punten verdeeld worden.
   
  Oh ja, afgelopen dinsdagavond versloeg Westlandia za. 1 Lyra via strafschoppen. Na 90 minuten stond er 1-1 op de borden. Voor de groen-witten scoorde Stefan Bron. Wij schoten de  5 pingels onberispelijk binnen. De 5e strafschop was een prooi voor onze doelman Tim Janssen. In de 1/2 finale moeten we het op gaan nemen tegen Honselersdijk.

  -----

  De wedstrijd tegen Vitesse D. is zaterdag ook te volgen via twitter en de tweets zijn herkenbaar aan de code #vitwes. Het duel van zondag 1 tegen VOC. is te volgen met code #wesvoc (voorbeschouwing)

  ---- 

  Westlandia za. 2 speelde zich afgelopen zaterdag tegen HVC'10 nagenoeg veilig in de res. 1e klasse. Het verschil is, met nog 3 ronden te spelen, 8 punten met de hoogste p/D plaats en in de laatste speelronde spelen de directe concurrenten voor handhaving, VELO en UVS, nog tegen elkaar.
  Dat betekent dat de mannen van trainer Hans v.d. Kruk komende zaterdag in Wateringen tegen datzelfde VELO eigenlijk nog 1 punt nodig hebben.
   

  De jeugd had de afgelopen 2 weken géén competitieverplichtingen. In die periode kon men zich gaan voorbereiden op de slotfase van de competitie. 

  Voor Westlandia O23 en O16 lonkt de titel, maar dan moeten er in de komende wedstrijden géén punten verspeeld worden. Westlandia O17 heeft in de laatste 2 wedstrijden eindelijk (4) punten gepakt, maar de eindsprint voor handhaving komt waarschijnlijk te laat.

  Uitslagen 11 mei  plts thuis plts uit   doelpuntenmakers


  7e Westlandia zo. 1 15e VOC 2-0 Zion Valies en Hidde v.d. Arend
  12e Vitesse Delft 1 4e Westlandia za. 1 3-0 ---
  11e VELO 2 9e Westlandia za. 2 2-1 Dennis Hendriks
  1e Westlandia O23 7e UNA 4-1 Joe Scholtes 2x, Ismail Afellah en Devran Sahin
  6e Westlandia O18 4e FC Den Bosch 7-1 Sten Janssen 2x, Tijmen Piron 2x, Jur Datthijn, Guus v.d. Meer en Milan Duyvestijn
  6e SC Feyenoord laatste Westlandia O17 3-4 Jayden Sevinmez 2x, Ouassim al Mokadam en Marijn van Winden
  6e Quick 1e Westlandia O16 1-3 onbekend
  6e Westlandia O15 5e De Graafschap 3-1 Hivastin Al-mahmud 2x en Dylan Groenenboom

  Volledige programma staat HIER

  Uitslagen 4 mei  plts thuis plts uit  uitslag doelpuntenmakers


  1e ASWH 7e Westlandia zo. 1 0-3 Desley Bransen, Sergi Roeleveld en Tristan Croes
  5e Westlandia za. 1 10e Berkel 1 3-2 Rick van Schie, Stefan Bron en Lennart Paauwe
  9e Westlandia za. 2 13e HVC'10 2 3-2 Pascal v.d. Zwart, Dennis Hendriks en Jordi v.d. Meijs