• Westlandia ontvangt (koploper) DSO

  20 okt 2021
 • Zaterdagmiddag 23 oktober vanaf 15:00 uur speelt Westlandia za. 1 tegen koploper DSO. Het duel op sportpark de Hoge Bomen staat onder leiding van de heer De Jong.

  DSO heeft na 4 competitiewedstrijden de maximale score van 12 punten. Ook Vitesse D. gaat als een speer en staat nu 1e op basis van een beter doelsaldo (+2).

  DSO opende de competitie met een knappe 2-0 winst op UVS, een directe concurrent voor één van de prijzen in deze 2e klasse. Vervolgens waren er overwinningen bij Soccer Boys (1-0). en Te Werve (3-1). Afgelopen zaterdag moest Van Nispen er aan geloven (3-1)

  DSO had het overigens altijd lastig tegen Te Werve en behaalde er zelden punten. In seizoen 2018-2019 zorgden 2 nederlagen tegen de Rijswijkers voor het mislopen van de titel in 2C. Voorschoten'97 pakte toen met een verschil van slechts 3 goals de hoofdprijs. Een week later ging het voor DSO in de 1/4 finale van de nacompetitie mis tegen Vitesse D. De Delftenaren zorgden er vervolgens een week later voor dat Westlandia za. 1 in de 1/2 finale, dankzij een late goals, degradeerde naar de 2e klasse. VELO pakte in de finale toen het felbegeerde ticket voor de 1e klasse. Doordat er de afgelopen 2 seizoenen geen prijzen te verdelen waren, spelen Westlandia, Vitesse D. en DSO nog steeds in de 2e klasse.

  Westlandia heeft te kampen met veel blessures en dat betekent voor de technische staf behoorlijk improviseren. Afgelopen zaterdag bij RCL debuteerde zelfs aanvaller Sven Enthoven tot zijn eigen verbazing in de basis. Hij viel in april 2018 voor het laatst in bij een officiële (KNVB-)wedstrijd van zaterdag 1. Het was zuur voor hem en zijn ploeggenoten dat ver in de extra speeltijd de overwinning nog werd verspeeld (2-2). 

  Het wordt afwachten of nr. 4 Westlandia tegen DSO de mooie klassering in 2C kan vasthouden.
  ----

  Koploper Westlandia za. 2 speelt eerder die middag vanaf 12:15 uur. op de Hoge Bomen tegen nr. 8. MVV'27. De stand in de res. 1e klasse is vertekend, want diverse teams moeten nog een wedstrijd inhalen. Zo is Voorschoten'97 met 1 wedstrijd minder nog zonder puntverlies. De mannen van trainer Hans v.d. Kruk hebben 1x de punten gedeeld. 
  ----

  Het 3e team speelt zaterdag is vrij en speelt volgende week vanaf 14:30 uur bij SEP.
  De wedstrijd van afgelopen week tegen Maasdijk werd uitgesteld.

  Fr@

  Op de (archief-)foto:  Sven Enthoven