• Westlandia ontvangt Nieuwenhoorn en meer.......

  15 sep 2023
 • Zaterdag 16 september vanaf 18:00 uur bindt Westlandia zo. 1 de strijd aan tegen oude bekende Nieuwenhoorn. De wedstrijd op de Hoge Bomen staat onder leiding van de heer F. Berg.

  In februari 2014 was Nieuwenhoorn voor het laatst te gast in Naaldwijk. In de zondagse hoofdklasse A werd het toen 4-0 voor de groen-witten. Na dat seizoen werd de overstap naar het zaterdagvoetbal. gemaakt. Horizontaal overstappen was toen nog niet mogelijk, dus men moest zich vanuit de kelderklasse van het zaterdagvoetbal opwerken naar de 4e divisie. Dat doel werd in juni 2022 via promotiewedstrijden bereikt. Afgelopen seizoen eindigde de club op een keurige 6e plaats in de 4e divisie.
  Door de start van het weekendvoetbal komen we elkaar weer tegen. Nieuwenhoorn had in de eerste ronde een droomstart. Op eigen veld won de ploeg van nieuwe trainer Cesco Agterberg met 4-0 van VOC. Smitshoek zorgde er met 3-0 winst voor, dat de trots van Voorne aan Zee weer met beide benen op de grond stond. Afgelopen zaterdag was RKAVV in een doelpuntrijke wedstrijd te sterk voor de ploeg van trainer Agterberg (3-6) .

  Westlandia was de competitie gestart met 2 nederlagen. Afgelopen zondag herstelde de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci. zich prima bij en tegen HBS. De medekoploper van de 4e divisie werd in eigen huis wederom met 1-0 verslagen. Baris Koc kwam als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier te staan. Het was zijn 1e goal voor Westlandia in een competitiewedstrijd. Doelman Jordie van Leeuwen pakte in zijn 50e duel voor Westlandia een clean sheet. 

  Op basis van doelsaldo wordt het zaterdagavond een duel tussen de nr. 12 en 11. Tegen de klok van 20:00 uur zullen we weten of de groen-witten, de gasten van Nieuwenhoorn op de ranglijst zijn gepasseerd. Aansluitend is er weer een lekkere 3e helft.

  -----

  Eerder die dag moet de zaterdagselectie aan de bak. Het 1e team speelt vanaf 15:00 uur op de Hoge Bomen voor de beker tegen Brielle. Na de nederlaag tegen VUC (0-3) is winst noodzakelijk om bij de eerste 2 in de poule te eindigen. Die 2 teams gaan nml. door naar de volgende ronde.

  Het 2e team speelt ook de laatste poulewedstrijd bij de standaardteams. Aan Keizersmantelweg 300 in Hoogvliet, wacht vanaf 14:30 uur het 1e team van Meeuwenplaat (dit seizoen ingedeeld in de 3e klasse D. = zgn. Westlandse fietspoule). Westlandia en Schipluiden speelden 2 weken geleden 2-2 tegen elkaar. Doordat Schipluiden afgelopen weekend met 5-2 won van de Rotterdammers, moeten de mannen van Hans v.d. Kruk en Win Lentz dus met grote cijfers winnen om als poulewinnaar door te gaan in de beker. 

  De hoogste jeugdselecties hebben ook weer mooie duels voor de boeg:

  • 12:30 Barendrecht - Westlandia O23
  • 17:30 Helmond Sport - Westlandia O18
  • 12:15 Westlandia O17 - TOGB
  • 10:00 Westlandia O16 - Helmond Sport
  • 10:15 Barendrecht - Westlandia O15

   

  Wie weet tot zaterdag,

  Fr@