• Westlandia ontvangt Wilhemus

  8 dec 2022
 • Op zaterdag 10 december vanaf 15:00 uur speelt Westlandia za. 1 de laatste competitiewedstrijd van 2022. Wilhelmus is die middag te gast op de Hoge Bomen. De heer Lochtenberg komt namens de KNVB naar Naaldwijk om deze wedstrijd in goede banen te leiden.

  Wilhelmus kwam, samen met RKDEO, Concordia, Full Speed en HMSH, in de zomer over van de zondag 2e klasse D,  naar de zaterdag 2e klasse E. De club uit Voorburg eindigde toen op 8e plaats met 25 punten uit 24 wedstrijden. De start in de zaterdagcompetitie was nog veelbelovend met een gelijk spel (1-1) tegen HVC'10. Daarna volgde 9 nederlagen op rij. In de 5 gespeelde uitwedstrijden wist men slechts 4 goals te scoren. Zelf moest men 18x extra aftrappen. Afgelopen dinsdagavond werd bij FC Skillz de grootste nederlaag van het lopende seizoen geleden (6-0).

  Op zich mag de wedstrijd tegen de hekkensluiter voor de groen-witten geen probleem zijn. Verleden leert echter dat Westlandia teams het wel vaker meer dan lastig hebben tegen laag geklasseerde verenigingen. Als de mannen van trainer Theo Verbeek en zijn staf dezelfde energie in de wedstrijd steken als afgelopen zaterdag bij Concordia (4-1 winst), dan kan 2022 afgesloten worden met een mooie klassering. De wedstrijdbal wordt dit keer gesponsord door Alsemgeest scherminstallaties uit Wateringen

  Die 3 punten zijn overigens ook nodig om weg te komen en te blijven uit de gevarenzone. Westlandia staat nu weliswaar op de 4e plaats met 4 verliespunt achterstand op de huidige koploper SVC'08,  maar het gat met de p/D-plaatsen is slechts 2 punten. Iedere overwinning is dus meer dan welkom. 

  ----

  Het 2e team van  Hans v.d. Kruk en Wim Lentz  had bijna gezorgd voor het eerste puntverlies van Katwijk. Alle teams verloren dit seizoen met 3 goals of meer van de koploper. Westlandia kreeg afgelopen zaterdag slechts 1 goal tegen, maar kon de doelman van Katwijk niet passeren. 

  Komende zaterdag vanaf 12:00 staat een thuiswedstrijd tegen UVS op het programma. De winnaar van dat duel sluit het jaar af met een plaats in het linkerrijtje van de res. 1e klasse

  ----

  Het 3e team van trainer Jeroen van Kester kwam dit seizoen pas 5x in actie. Komende zaterdag is het al wel speelronde 11 voor de 3e klassers en er staat een uitwedstrijd bij nr. 2 DUNO op het programma (aftrap 13:30 uur). De komende tegenstander heeft, met slechts 7 gespeelde wedstrijden, 2 verliespunten minder dan de groen-witten. Kans op succes zal mede afhankelijk zijn van het aantal fitte spelers dat zaterdag meegaat naar Den Haag.

  Fr@