• Westlandia op bezoek bij FC 's-Gravenzande

  20 sep 2023
 • Er wordt door veel voetballiefhebbers uit de regio al lang naar uitgekeken. Een competitietreffen tussen Westlandia zo. en FC 's-Gravenzande, want dat duel staat nog niet in de geschiedenisboeken. Door de invoering van het weekendvoetbal, nu eindelijk dus ook een duel voor het "eggie" en wel in de 4e divisie.
   
  Sinds de 's-Gravenzandse fusie van Rood-Wit en De Sport in 2010, troffen beide teams elkaar al wel voor de Westland Cup en het Haaglanden voetbaltoernooi. Het waren duels op het scherpst van de snede en het ging vaak om de prijzen. De laatste duels waren 2 finales in juni 2018.
  In Wateringen won Westlandia toen de finale van het HVT na pingels.
  Een week later was op het veld van Naaldwijk ook de hoofdprijs voor de groen-witten. Met 2-1 winst werd de Westlandcup gepakt. Van onze huidige selectie nemen alleen Desley Bransen en Mark v.d. Zalm (en natuurlijk Koert) die ervaringen mee naar de komende derby.
   
  FC 's-Gravenzande heeft in potentie veel mogelijkheden. Hun huidige spelersgroep bestaat uit behoorlijk wat spelers die weten hoe het is om voor Westlandia te spelen, maar en dat is veel belangrijker, ze weten hoe ze een doelpunt moeten maken. Er zit namelijk veel scorend vermogen in de ploeg van het breeje durp. Dat ervaarde HBS afgelopen zaterdag nog op het Julianasportpark. De Kraaien dropen met een 4-0 oorwassing af naar Den Haag. Toch gaat het dit seizoen nog niet vanzelf bij de FC., want alleen bij ASWH werd deze competitie nog 1 punt behaald. De duels tegen Poortugaal (0-3) en SC Feyenoord (1-3) gingen verloren.
   
  Westlandia behaalden de laatste 2 competitiewedstrijden met uiterste krachtinspanningen, 2 zwaarbevochten overwinningen. Afgelopen dinsdag mochten we aantreden voor de KNVB beker tegen Volendam, Aan de boorden van het IJsselmeer konden de groen-witten geen vuist maken. Uiteindelijk werd er met 3-0 verloren.
  Die bekerwedstrijd zal zeker weer de nodige kracht hebben gekost, maar in de aanstaande derby zal iedereen, voor veel publiek, weer alles willen en moeten geven.
   
  Laten we hopen dat, komende zaterdag na 90 minuten, plezier en prestaties, binnen en zeker ook buiten de lijnen, prima zijn samengegaan. De 3 punten en Westlandse prestige staan op het spel, maar het is ook slechts 1 van de 30 wedstrijden in de 4e divisie. Rond de klok van 16:30 uur zullen we weten welke selectie met aanhang het meest gaat genieten van een super derde helft.
   
  ----
   
  Overige wedstrijden selectie-elftallen
   
  Het technisch kader zal keuzes moeten maken voor de inzet van de talenten uit o.a. Westlandia O23.  Zij spelen zelf pas om 18:00 uur in Veldhoven tegen de leeftijdsgenoten van UNA. Als gespeelde wissel kunnen die beloftes deze keer niet in actie komen bij een ander team.
  • 14:00 uur FC Dordrecht - Westlandia O18
  • 16:30 uur PVCV - Westlandia O17
  • 11:15 uur JVOZ - Westlandia O16
  • 12:15 uur JEKA - Westlandia O15
  • 15:00 uur Westlandia za. 1 - Neptunus-Schiebroek (voorbeschouwing staat HIER)
  • 12:00 uur Westlandia za. 2 - UVS
  Complete programma staat HIER
   
  Fr@