• Westlandia op bezoek bij koploper OFC

28 okt 2021
  • Scheidsrechter Boel is door de bond aangewezen om op zondag 31 oktober 2021 vanaf 14:30 uur onze wedstrijd bij koploper OFC in goede banen te leiden.

Het wordt in de 3e divisie voor de 6e keer dat we afreizen naar het sportpark aan de Twiskeweg. Slechts één keer konden we, dankzij een goal van doelman Edgar Leerdam, een punt meenemen naar het Westland. De overige keren dropen we af met een (soms kansloze) nederlaag.
    Anwar Beelstroo heeft ook 1x daar gescoord maar dat was een duel in de hoofdklasse.

De club uit Oostzaan staat na 9 wedstrijden met 22 punten al 3 punten los van de nummer 2 OSS'20. Op eigen veld in Oostzaan heeft nog niemand iets klaar kunnen maken. In uitwedstrijden leed men wel puntverlies bij Groene Ster (1-3) en Hollandia (1-1).

OFC presteert sinds de invoering van de 3e divisie al jaren goed, maar nooit top. Ze zijn immers, net als wij, nooit naar de 2e divisie gepromoveerd. In 138 gespeelde wedstrijden werden 227 punten behaald en daarmee is men het best presterende team in deze divisie. Dongen speelde 1 wedstrijd minder en volgt op 10 punten. Westlandia staat in die lijst op de 3e plaats met 214 punten uit 139 wedstrijden.

OFC hoefde voor de TOTO KNVB  beker niet in actie te komen, want het werd al eerder dit toernooi (in de verlenging) uitgeschakeld door Excelsior M..
    Westlandia sneuvelde afgelopen woensdagavond ook tegen de tricolores. Diverse spelers lieten na afloop optekenen dat men prima strijd had geleverd en dat met dezelfde inzet Westlandia komende zondag niet kansloos is bij de koploper.

Een stuntje van de mannen van Cesco Agterberg zal zeker lekker zijn, want omdat HSC'21 afgelopen zondag won van Blauw-Geel'38. staan we 15e en dat is onder de gevreesde streep.

------

Na de verre uitwedstrijd bij Be Quick 1887, mogen de beloftes zaterdag vanaf 12:30 uur thuis aantreden tegen HFC O21. In het verleden hebben de 2e teams een aantal keren tegenover elkaar gestaan in de strijd om het Nederlands kampioenschap voor de reserveteams. Die wedstrijden om die hoofdprijs werden altijd gestreden op het scherpst van de snede. Beloofd zaterdag weer een interessant duel te worden tussen 2 top amateurteams in deze 4e divisie.

Fr@

Foto MelvinVissers in actie in een eerder wedstrijd tegen OFC (gemaakt door Danny Ploegaert)