• Westlandia op bezoek bij nr. 2 DSO

  20 nov 2019
 • Na nuttige oefenwedstrijden tegen de opleidingsteams van ADO Den Haag (2e) en Feyenoord (JO19) gaat zaterdag 1 voor de 1e wedstrijd in P2 op bezoek bij DSO.
  De wedstrijd op Sportpark Bentwoud start om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer De Witte.

  De ploeg uit Zoetermeer/Benthuizen geldt als één van de titelkandidaten in de 2e klasse en maakt die verwachtingen al aardig waar.
  DSO miste op 1 punt de winst van de 1e periode. Het onnodige puntverlies bij SVC'08 had dus verstrekkende gevolgen. DSO stond in de 90e minuut nog 5-3 voor (3x Rémon van Bochoven), maar in blessuretijd  ging het nog mis en werd het 5-5.
  De voormalige spits van Westlandia zo. wordt een speler om in de gaten te houden, want met 8 goals is hij topscoorder in 2C. Hij is weer hard op weg naar zijn "oude vorm" uit seizoen 2016-2017.
  Samen met Kevin Cameron is hij bij DSO goed voor bijna de helft van de 24 gescoorde goals.

  Bij DSO wist alleen Wateringseveld/K. in de openingswedstrijd 1 punt mee huiswaarts te nemen. Valken'68 (4-0), HVC'10 (6-2) en Van Nispen (3-1) stonden met lege handen.
  Afgelopen dinsdag zou DSO voor de beker uitkomen tegen Nootdorp. Die wedstrijd werd echter afgelast.

  Westlandia speelde pas 1x een competitiewedstrijd bij DSO. In januari 2016 werd het mede door een goal van Joost van Schie 1-1.
  De oefenwedstrijd in januari 2018 eindigde in 1-0. Een paar maanden later schakelde DSO ons uit in het HVT (2-1) met een goal van Miquel van Dijk (foto)

  Op sportpark Bentwoud hebben we ook één van onze mooiste successen behaald. Door de 2-0 winst in de finale van de nacompetitie tegen BVCB promoveerden we op 11 juni 2016 naar de 1e klasse. .... Wat vliegt de tijd., want van dat team zijn alleen Stefan Bron, Rick van Rijn, Marvin Vollebregt en Dennis Verbeek nog basisspeler bij zaterdag 1.
  Onze huidige assistent-trainer Ruud Bijl was toen nog aanvoerder van Westlandia en hij kan samen met hoofdtrainer zijn ervaring zaterdag overbrengen op de jonge groep.

  Met 10 punten uit 8 duels staan we op de 7e plaats en slechts 2 punten meer dan de nr. 11 (p/D). In de wetenschap dat we tot de winterstop 3 van de 4 wedstrijden spelen tegen clubs uit het linkerrijtje zullen we vol aan de bak moeten.

  ----

  Ook het 2e team speelt bij DSO. De aftrap is om 12:00 uur

   


  Fr@