• Westlandia op bezoek bij VV Gemert

23 sep 2020
  • Zondag 20  september speelt Westlandia de 4e wedstrijd van het seizoen 2020-2021 bij en tegen VV Gemert.  Het duel op sportpark Sportpark Molenbroek start om 14:00 uur en staat onder leiding van de heer Puts.

Hoe staan wij er voor?
    De thuiswedstrijd tegen Dongen was afgelopen zondag een wedstrijd met 2 gezichten. In de 1e helft was Dongen de bovenliggende partij en konden wij amper een vuist maken. Met 0-2 bij rust mochten we onze handen dichtknijpen.

Door tactische omzettingen en een noodgedwongen wissel van trainer Marcel Koning, kwamen we veel beter in de wedstrijd.
    Melvin Vissers, 2 weken geleden nog de schlemiel na 2 gele kaarten tegen OFC,  viel prima in. Tegen ieders verwachting kwamen we terug tot 2-2 en er was zeker kans op een beter resultaat.
    Helaas viel 10 minuten voor tijd de tegentreffers en stond Westlandia met lege handen.
    Topscorer Donovan de Groot (6 goals) was bezig aan een goed seizoen, maar hij viel zondag kort voor rust geblesseerd uit. De medische staf mag aan de bak om hem snel weer op het veld te krijgen.

Ontwikkelingen bij Gemert
    Gemert eindigde als promovendus het vorige seizoen op een 4e plaats in de 3e divisie met 35 punten na 22 wedstrijden met een  doelsaldo van 42 voor en 42 tegen.
    Gemert won in augustus in de 1e voorronde van de beker bij ACV. In de 2e voorronde wacht een mooi duel bij Achilles Veen.
    De start van het seizoen is, met een 17e plaats, niet om over naar huis te schrijven. Er waren nederlagen bij Groene Ster (3-0) en Hercules (2-0). Op eigen veld was er een puntendeling met Quick uit Den Haag (1-1).
    De zwart-witten zullen daarom voor eigen publiek vol (moeten) gaan voor de 3 punten.

De historie van Gemert - Westlandia
    In januari 2020 waren we voor het eerst voor een competitieduel in de 3e divisie te gast in Gemert.
    Ondanks een sterke openingsfase, pakten de Brabanders de 3 punten (2-0).
    Van de 17 Westlandianen die toen naar Brabant gingen, zijn er in de zomer 9 vertrokken en missen Edgar Leerdam en waarschijnlijk Donovan de Groot (foto) dit duel door blessures.

------------
    Westlandia O21
    Dinand Kuhn was zaterdag de gevierde man. Zijn goal tegen Quick Boys was goed voor 3 punten.
    Komende speelronde gaan de groen-witten op bezoek bij de leeftijdsgenoten van HFC. De Haarlemmers wonnen bij Excelsior M. en MVV. Op eigen veld was SC Cambuur met 6-2 te sterk
    Aftrap bij de nr. 7 van de 4e divisie  is om 12:15 uur.

Fr@
    NB: Op de site van de clubs volgen mogelijk (extra) corona-maatregelen voor bezoek aan deze wedstrijd en/of de kantine

Foto gemaakt door Danny Ploegaert