• Westlandia snakt naar een overwinning

  17 sep 2019
 • Zaterdagavond 21 september vanaf 18:00 uur speelt Westlandia zo. 1 voor de 3e maal dit seizoen een thuiswedstrijd in de 3e divisie.
  Zowel FC Lienden als scheidsrechter Eijgelsheim zijn dan voor het eerst te gast op sportpark De Hoge Bomen.

  FC Lienden heeft mooie maar ook zeer roerige jaren achter de rug. In mei 2015 én 2016 werd men nog kampioen in de topklasse zaterdag.In 2015 werd het goede jaar bekroond met het landskampioenschap bij de amateurs In 2016 moest men de laatste landstitel bij de amateurs laten aan Excelsior M.

  Eind 2018 stond echter het voortbestaan van de selectie op het spel. Met kunst- en vliegwerk wist men na de winterstop toch nog een vernieuwd elftal op de been te brengen, maar degradatie uit de 2e divisie was onvermijdelijk.
  In juli 2019 maakte trainer Hans v.d.Haar voor de 2e keer in 8 maanden tijd kennis met bijna een compleet nieuwe selectie. Hij gaf in de media aan dat hij met die groep aan het werk ging om nog dit seizoen mee te strijden om de prijzen.
  In de TOTO KNVB beker lukte dat echter nog niet. 1e klasser Kloetinge was direct te sterk voor de club uit de Betuwe.
  In de competitie kwam FC Lienden tot nu toe alleen pas 3x op eigen veld in actie en nog wel tegen net gepromoveerde clubs uit de hoofdklasse (DEM 0-0), Gemert (1-3) en Groene Ster (0-0).
  De analisten hebben dus nog geen beeld van het tactisch concept in uitwedstrijden.
   
  Westlandia had in de laatste 2 thuiswedstrijden de pech dat de tegenstander net voor het laatste fluitsignaal de 1-1 wist te scoren. Dat ging dus ten koste van 4 dure punten.
  In de voorbeschouwing op de wedstrijd in Oss, werd het feit aangehaald dat we minder goals tegen kregen dan voorgaande seizoenen.....
  Na de 5-0 nederlaag tegen de nieuwe koploper O.S.S.'20, ziet de wereld er dus behoorlijk anders uit. De (regionale) media hadden het over een "pak slaag, overklast en/of afgeslacht".
  Naar verwachting zal de technische staf en de spelersgroep er deze week alles aan doen om zaterdagavond de defensie gesloten te houden. Steun van de groen-witte aanhang is dan wel meer dan welkom.
   
  Zeker voor doelman Edgar Leerdam zal het mooi zijn als hij in zijn 100e duel in de 3e divisie de NUL kan laten noteren. Dat gebeurde voor hem en Westlandia voor het laatst in en tegen Dongen op 12 mei 2019 (0-0). Totaal hield hij in zijn 99 voorgaande competitiewedstrijden 24x zijn goal schoon.

  Voor de liefhebbers: Westlandia za. 1 speelt 21 september ook een thuiswedstrijd. Die voorbeschouwing op het openingsduel in de competitie staat <HIER>

  Wie weet tot zaterdag
  Fr@
   
  In de gewijzigde opzet van de Sir Winston Cup heeft Westlandia geloot tegen Te Werve (8 okt uit) en Die Haghe (12 nov. thuis)