• Westlandia speelt gelijk tegen Rijnsburgse Boys (RBB)

  31 jan 2022
 • Eindelijk was het weer mogelijk om een wedstrijd te spelen en ook nog met publiek. Ondanks de kou en het sombere weer was er toch redelijk wat publiek aanwezig bij deze wedstrijd. Gelijk een pittige tegenstander die bij de bovenste ploegen in de 2e divisie meedraait.

  Westlandia begon sterk aan de wedstrijd wat al snel resulteerde in een doelpunt van Mark. Hierna trok RBB de wedstrijd iets naar zich toe maar tot echt gevaarlijke situaties kwam men toch niet. De beide snelle buitenspelers van RBB gaven wel scherpe voorzetten maar de spitsen waren door de snelheid van de buitenspelers nog niet op hun plek om deze voorzetten af te ronden.Toch kwam de gelijkmaker door een onoplettendheid in de verdediging van Westlandia 1-1.

  Westlandia bleef de 1e helft goed meedoen en de ruststand was 1-1. Na de rust diverse wissels bij beide ploegen, hierbij viel het op dat de gemiddelde leeftijd steeds verder omlaag ging bij Westlandia. RBB was misschien de iets meer boven liggende partij in de 2e helft maar echt uitgespeelde kansen kreeg men toch niet.

  Ook Westlandia deelde enkele plaagstootjes uit. Vlak voor tijd kwam RBB toch nog op voorsprong door een strafschop. Westlandia ging niet bij de pakken neerzitten en wist in de slotminuut toch nog de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Anwar schoot van net buiten het strafschop gebied op de goal waarbij de keeper van RBB misschien niet helemaal vrij uit ging 2-2.

  Uiteindelijk een verdienstelijk resultaat tegen een goede tegenstander.