• Westlandia speelt kraker tegen RKAVV

21 sep 2022
  • Zondag 25 september 2022 vanaf 14:00 uur kan Westlandia zich revancheren voor het puntverlies tegen hekkensluiter Velsen rkvv. Op Sportpark Kastelenring in Leidschendam wacht dan de kraker in de 4e divisie tegen nr. 3 RKAVV.

De druiven waren afgelopen zondag zuur voor de selectie en supporters van de groen-witten. Bij rust was er door 2 mooie goals van Hidde v.d. Arend, géén vuiltje aan de donkere lucht. Ook in de 2e helft leek het lang goed te gaan. In de slotminuut had Westlandia zelfs nogmaals de 3-1 kunnen/moeten maken. Helaas stond de keeper op de goede plaats en hij zorgde dat, met een goede counter, toch nog onverwachts de 2-2 op het scorebord stond. Direct na de aftrap klonk het laatste fluitsignaal. Een hard leermoment voor de jonge groep, dat door de technische staf zeker zal worden meegenomen in de voorbereiding op de komende wedstrijd(en).

Carel  Makobo startte tegen Velsen overigens voor het eerst deze competitie in de basis van het elftal van trainer Cesco Agterberg, Zijn officiële debuut maakte hij als invaller al in de uitwedstrijd bij SJC. De verdediger kwam in de zomer over van 1e klasser Forum Sport.

RKAVV won afgelopen speelronde overtuigend met 2-0 bij Rohda Raalte. De uitslag was een magere afspiegeling van de krachtsverhouding in het veld. Het was voor de ploeg uit Leidschendam al de 3e overwinning op rij. Er was eerder winst op Alphense Boys (2-1) en bij Purmersteijn (3-0). In de openingswedstrijd speelde men gelijk bij Hollandia (2-2). Topscorer bij onze komende tegenstander en ook in de 4e divisie is Tom Plezier met 5 goals. Hij was in mei 2018 nog op proef bij Westlandia zo. Hij speelde mee in de oefenwedstrijd bij Excelsior Maassluis, maar koos voor een ander vervolg van zijn carrière.
    Na het laatste fluitsignaal van arbiter P. v.d. Ven zal blijken of Westlandia de aanvaller af heeft kunnen stoppen en ook de flow van RKAVV heeft kunnen doorbreken. Steun van de groen-witte aanhang kan daar goed gebruikt worden.

Westlandia O21 geniet van een vrij weekend. Een aantal spelers heeft dinsdagavond wel minuten gemaakt in de oefenwedstrijd van zo. 1 tegen de beloftes van ADO Den Haag. In een leuke wedstrijd werd het 1-2 (goal Hidde v.d. Arend)

Fr@