• Westlandia speelt ouderwets op zondag tegen Hoogeveen

4 nov 2022
  • Na de bekerwinst op de Hoge Bomen tegen Boshuizen (4-1; goals Peter Cedeno 2x, Dinand Kuhn en Sergi Roeleveld), treft het vlaggenschip nu nr.7 Hoogeveen voor een duel in de 4e divisie. Voor het eerst sinds enige weken ook weer eens een duel op zondag (14:00 uur) in Naaldwijk.

De gasten uit Hoogeveen zijn de laatste 6 wedstrijden ongeslagen en sprokkelden daarmee 11 extra punten. Ze staan nu op de 7e plaats met 15 punten. Wat opvalt bij onze komende tegenstander is het scorend vermogen. Zij voeren qua goals de ranglijst aan en scoorden in alle 4 de uitwedstrijden. Alphense Boys incasseerde zelfs 6 tegentreffers op eigen veld. 10 spelers van de Drentse formatie hebben dit seizoen al één of meerdere treffers op hun naam staan. Topscorer is Noah Schuurman; hij maakte 7 van de 27 goals. Onze spits Jeremy van Uunen is overigens in de 4e divisie (mede-) topscorer met 8 goals.
    Hoogeveen was trouwens ook vorig seizoen de meest scorende ploeg in de hoofdklasse A. Door 77x gemaakte doelpunten, bereikte men met 56 punten de nacompetitie. Zij werden toen in de 1e ronde voor promotie uitgeschakeld door 3e divisionist Hoogland.

Westlandia kreeg in de eerste 8 gespeelde competitiewedstrijden één of meerdere goals tegen, waardoor we al 20x extra af moesten trappen. Gelukkig is die trend in de afgelopen 2 (uit-) wedstrijden doorbroken. De mannen van Cesco Agterberg keerden 2x op zaterdagavond met 3-0 winst (Hollandia en VOC) terug naar Naaldwijk. In de winter van 2019 behaalden we voor het laatst in 2 opeenvolgende uitwedstrijden overwinningen met een clean sheet.

Tegen 4 uur zullen we weten of Westlandia ook op zondag, tegen deze productieve tegenstander, de nul heeft kunnen houden.

----

Onze beloftes hebben het lastig in de 4e divisie. Met slechts een mooie overwinning op MVV Maastricht en 2 gelijke spelen staan de mannen van trainer Corné van Doorn op de 7e plaats. Komende tegenstander Spartaan'20 heeft 1 punt minder en is hekkensluiter in deze divisie. De Rotterdammers wonnen slechts 1x en dat was op eigen veld tegen Westlandia O21 (4-1). Zou mooi zijn als de groen-witten zich komende zaterdag thuis kunnen revancheren. Aftrap is om 12:30 uur.

Dinsdagavond oefent Westlandia O21 vanaf 20:15 uur tegen Hermes DVS

Fr@