• Westlandia speelt thuis tegen Concordia

  26 apr 2023
 • Voor het eerste in de lange historie is Concordia (opgericht in 1887), voor een competitieduel tegen Westlandia za. 1, te gast op de Hoge Bomen. De wedstrijd start om 15:00 uur en staat onder leiding van de heer Duivestein

  In de week vóór onze heenwedstrijd in Delft ,won Concordia moeizaam met 3-2 van Wilhelmus. Door deze 3 punter stonden ze op een 2e plaats in onze competitie.  Met slechts 13 gescoorde goals in 9 duels werden 17 punten behaald.  .

  13 wedstrijden later ziet de wereld er voor Concordia heel anders uit. Er  werd alleen bij CWO nog 1 punt behaald en men scoorden nog maar 8 goals. Daardoor staan ze, door een beter doelsaldo, op de 11e plaats, die recht geeft op p/D. wedstrijden met de 3e klassers. Wilhelmus staat (nog) 12e, maar is aan een opmars bezig. Die club behaalden uit de laatste 6 wedstrijden 12 punten. Dat betekent dat Concordia in de laatste 4 competitiewedstrijden op jacht moet naar (doel-)punten om niet direct te degraderen,

  Westlandia staat, na de 3-3 bij Berkel van afgelopen zaterdag, 10 punten los van de p/D-plaatsen . De groen-witten kunnen zich op 29 april definitief veilig spelen voor nog een seizoen in de 2e klasse. 

  De mannen van trainer Theo Verbeek en zijn staf hebben ook nog steeds kans op een (fictieve) prijs, want ze staan 2e in de 3e periode. RKDEO heeft in die stand slechts 1 punt meer.  Zoals bekend mag Westlandia die eventuele prijs van de bond niet verzilveren......

  Het zal zaterdag nog niet eenvoudig worden, want de tegenstander uit Delft is lastiger te verslaan dan de stand in de 2e klasse E doet vermoeden. Zo werd er 5x met slechts 1 doelpunt verschil verloren en koploper FC Skillz pakte bijvoorbeeld maar moeizaam 4 punten (0-0 en 1-2) van Concordia.  Westlandia won overigens op 3 december met 4-1 bij de Delftse club.

  Tegen 5 uur zullen we weten of de zaterdagselectie een extra reden heeft om een mooi feestje te bouwen.

  ----

  Het 2e team van de zaterdag moest op het Julianasportpark zijn meerdere erkennen in het 3e van FC 's- Gravenzande. Er werd met 5-0 verloren. Komende ronde wacht er vanaf 12:00 uur thuis weer een zware dobber. Koploper Katwijk heeft de 3 punten hard nodig om nr. 2 SC Monster voor te blijven. Als de mannen van Hans Kruk en Wim Lentz nog mee willen strijden voor promotiewedstrijden, kunnen zich geen misstap meer veroorloven.

  Fr@

  Westlandia zo. 1 is vrij en bereid zicht voor op de komende bekerwedstrijd. Op 3 mei (20:00 uur) wordt op de Hoge Bomen de 1/2 finale gespeeld tegen Nieuwkoop. (Later meer over dit duel).

  Ook de overige jeugdselecties genieten van een vrij weekend.

  Programma voor zaterdag staat HIER