• Westlandia start 2e periode tegen Hoogland

15 jan 2020
  • Zondag 19 januari 2020 is Hoogland te gast op de Hoge Bomen.
    Aftrap tegen de promovendus uit de hoofdklasse is om 14:00 uur en de scheidsrechter van dienst is de heer De Vries.

Onze eerste confrontatie tegen de club uit Amersfoort was in augustus 2019; het was de openingswedstrijd van dit seizoen. We speelden daar een degelijke pot, maar wisten de kansen niet te verzilveren. Een misverstand in de verdediging van Westlandia was toen voor Hoogland genoeg om de eerste 3 punten van het seizoen te pakken. Dat totaal is daarna uitgebouwd naar 16 punten

Op vreemde bodem was er voor Hoogland alleen een 5-3 overwinning bij Blauw-Geel en 2 gelijke spelen.
    Afgelopen zondag was Hoogland gastheer voor DEM, de andere debutant in deze divisie. DEM won met 2-1 in Amersfoort.Volgens trainer Raymond Prins kwam het omdat het onvoldoende- en voetballend ondermaats was. Hij gaat er deze week met zijn groep alles aan doen om dat zondag in Naaldwijk anders te laten verlopen..

Of de duvel er mee speelt, maar Westlandia heeft ook in de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie geen punten gepakt tegen één van de zes nieuwkomer in de 3e divisie.
    In Gemert hadden we zeker in de eerste helft moeten scoren, maar de doelman was onze aanvallers te slim af. In de 2e helft hadden we het een stuk lastiger en bleven de punten, na 2 goals van Gemert, dus achter in Brabant.

In 2019 waren er ook al nederlagen tegen debuterende elftallen van Hoogland (0-1), DEM (0-2) en Jong ADO Den Haag (1-2). Degradant Lieden hield het in Naaldwijk op 1-1. Dankzij een sterke slotfase bij Groene Ster wisten we daar wel een 2-0 achterstand nog om te buigen naar 3-2 winst.

Zondag start de 2e periode en beginnen alle teams in die stand weer op 0.
    Als we in die periode een goede reeks neerzetten, kunnen we ook wegkomen uit de staart van de ranglijst.
    Toeval of niet maar zondag wordt het in de "kelder" van de 3e divisie ongemeen spannend.
    Dit is het programma voor komend weekend:

• nr. 13-12 DEM (16-17) - ADO'20 (16-18)
    • nr. 15-14 Westlandia (16-16) - Hoogland (16-16)
    • nr. 16-17 Hercules (16-15) - FC Lieden (15-14)

Clubs op de plaatsen 16-17 degraderen en nr.'s 14-15 spelen voor handhaving tegen de hoofdklasser.

Het mag duidelijk zijn dat Westlandia, maar ook alle 5 andere genoemde ploegen alleen maar gebaat zijn bij 3 punten. Onze jongens kunnen daarbij de steun van de groen-witte aanhang prima gebruiken.

Fr@.

----

Mark v.d. Zalm (foto) is één van de sterkhouders in het elftal van trainer Marcel Koning. Onder zijn leiding kwam hij dit seizoen al 24x in actie.
    Hij debuteerde in het vlaggenschip op 10 januari 2016 in de oefenwedstrijd tegen Haaglandia.
    Kans is groot dat Mark zondag tegen Hoogland zijn 100e wedstrijd in het 1e gaan spelen. In de 99 voorgaande duels scoorde hij 14x.