• Westlandia start nieuwe seizoen bij OFC

2 sep 2020
  • Zondag 6 september staat Westlandia aan  de Twiskeweg 1 in Oostzaan voor de 125e keer aan de aftrap voor een duel in de 3e divisie. Onze openingswedstrijd van het seizoen 2020-2021 tegen OFC.  start om 14:30 uur.. Het is voor het eerst dat selectie NIET gesteund kan worden door de eigen supporters, want er mag geen uit-publiek bij de wedstrijd komen.

Hoe staan wij er voor?
    Na een lange, gedwongen pauze vanwege de gevolgen van COVID-19,  koos de technische staf van Westlandia voor een "pittige"oefencampagne met o.a. 4 goede tegenstanders uit de 2e divisie.
    Het was een mooie test voor de tactische-, technische- mentale en fysieke weerstand van de groen-witte selectie. Zeker voor de aanstormende talenten van Westlandia O21 was het een zeer leerzame periode.

Onze bekerwedstrijd tegen SV Venray was afgelopen zondag dé generale repetitie voor de start van een zwaar seizoen in de 3e divisie. Na een moeizame 1e helft, wisten de mannen van trainers Marcel Koning, Mark Schuur en Marcel Janssen, in de 2e helft het verschil te maken (4-1 met 2 goals van Roy van Beek).
    Mooi was het om te zien dat 3 overgekomen spelers van Westlandia JO19, mochten starten in de basis. Kay Verbeek (foto), die al eerder debuteerde in een officiële KNVB wedstrijd, kreeg nu gezelschap van zijn leeftijdsgenoten Jack Morauw (doelman) en Nordin van Mil (rechtsback).
    Daarnaast was er ook een eerste optreden in een KNVB duel van Tim v.d. Voort (Westlandia za.) en onze aanwinsten Brandan Vrede (FC Dordrecht), Wesley Goeman (GVVV) en Giovano van Ree (Scheveningen).
    De andere 9 spelers die een bijdrage hebben geleverd aan de plaatsing voor de 2e voorronde van de beker, droegen vorig seizoen ook al het groen-witte shirt van het vlaggenschip van de club.

Ontwikkelingen bij de tegenstander
    OFC eindigde begin maart 2020 op een 3e plaats in de 3e divisie met 36 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 38 doelpunten voor en 27 tegen.
    De selectie van OFC is behoorlijk vernieuwd. Tijd zal leren of alle nieuwelingen ook het elftal sterker hebben gemaakt. Wat wel duidelijk is dat bijna alle aanwinsten één of meerdere jaren bij een BVO (in de opleiding) hebben gespeeld.
    De eerste officiële wedstrijd van het seizoen van OFC was de bekerwedstrijd bij Hoek. De Zeeuwen kregen meer dan voldoende kansen om door te bekeren, maar mede door nieuwe doelman Petar Stoskovic (o.a. oud keeper van UNA) trok OFC met 3-1 "geflatteerd" aan het langste eind.

De historie
    Begin januari 2020 stonden OFC en Westlandia voor het laatst tegenover elkaar.
    Op de Hoge Bomen werd het toen 3-1 (Nick van Vliet. Donovan de Groot en Patrick Batist).
    3 maanden eerder won OFC op eigen veld met dezelfde cijfers van ons.
    In totaal kwamen we in de 3e divisie 4x in actie bij OFC. Alleen in oktober 2017 wisten we dankzij een benutte strafschop door goalie Edgar Leerdam een punt mee te nemen naar Naaldwijk.

Op 14 augustus 2016 was dit onderlinge duel ook de openingswedstrijd van het seizoen (2-1 nederlaag).

Komende zondag rond de klok van 16:30 uur zal blijken of Westlandia voor het eerst in de 3e divisie de winstpunten mee kan nemen bij OFC.

------------
    Westlandia O21
    Voor dit nieuwe groen-witte elftal start zaterdag de competitie in de 4e divisie met een uitwedstrijd in Leeuwarden.
    Onze beloftes spelen in het stadion tegen de leeftijdsgenoten van SC Cambuur. Aftrap is om 14:30 uur.

Fr@

NB: Op de site van de clubs volgen mogelijk (extra) corona-maatregelen voor bezoek aan deze wedstrijd en/of de kantine