• Westlandia Za 1 - Te Werve Za 1

  23 sep 2019
 • Westlandia za1 van een koude kermis thuis.

  Dat een bijna perfecte voorbereiding op de competitie geen garantie is voor een mooi begin van de wedstrijden waar het erom gaat, bewees de uitslag van het treffen tussen Westlandia za1 en Te Werve 1 op een mooie zonnige zaterdag. De ploeg uit Rijswijk was de eerste tegenstander op de Hoge Bomen  in de 2-de klasse C. Het werd een koude kermis.

  Bij Westlandia had Jari Duijvestijn de voorkeur gekregen boven Stijn van Beek voor de plek onder de lat en bij Te Werve stond Hamza el Yddri (vorig jaar nog Westlandia za1) in de basis.

  De thuisploeg startte goed, liet de bal gemakkelijk rondgaan en bouwde een veldoverwicht op. Het eerste gevaar kwam echter van Te Werve. Het schot van Hamza el Yddri vloog net over het doel van Jari. Vervolgens waren er kansen voor Westlandia. Vince Olsthoorn en Dennis Verbeek wisten het net niet te vinden. Rick van Schie lukte dat wel in de 20-ste minuut. Hij stond precies op de goede plaats om een voorzet van de opgestoomde Rick van Rijn binnen te tikken.  Bij die actie kreeg hij wel het volle gewicht van een Te Werviaanse verdediger over zich heen. 1 – 0

  Het liep eigenlijk als een zonnetje bij Westlandia,  het was wachten op nog een doelpunt. Uit een voorzet van Dennis Verbeek schoot Tim vd Voort de bal rakelings over het doel.

  Langzaam kantelde de  wedstrijd. Te Werve kreeg meer vat op het spel van Westlandia. Timothy le Duc trok aan de noodrem, hij kreeg geel en Te Werve een vrije trap twee meter buiten de 16. De vrije trap ging over. In de 44-ste minuut haalde Marvin een bal van de doellijn. De ploegen zochten de kleedkamer op met een 1 – 0 stand.

  In de tweede helft bleef die stand lange tijd op het bord staan, maar Sieme Zijm zag zijn mannen niet meer zo soepel combineren als in de eerste helft. In de 54-ste minuut ging het mis achterin bij Westlandia. Hamza werd de diepte ingestuurd en kon niet afgestopt worden. Hij maakt het simpel af. 1 – 1. Met nog een kwartier te spelen  bracht  invaller Abdelhak  Bojaada zijn ploeg op voorsprong en vijf minuten later werkte hij een voorzet van Hamza el Yddri achter Jari Duijvestijn.1 – 3.

  De malheur voor Westlandia was nog niet voorbij. In blessure tijd kwam Jari ietwat druistig uitlopen, toen Norvin Mercera  vrij op het doel afkwam. Hij raakte bal en speler. Scheidsrechter Anne Greveling bestrafte hem zwaar , hij gaf rood. Stijn van Beek keepte de wedstrijd uit.

  Westlandia za1 – Te Werve 1

  Rust: 1 – 0

  Eind: 1 – 3

   

  Westlandia za2 – Monster 2

  Rust: 0 – 1

  Eind: 1 – 1

  Het elftal van het trainersduo Klop en Kruk kwam al snel in de eerste helft met  0 – 1 achter. Die stand veranderde pas diep in de tweede helft, toen Thompson Brobbey Awuah (roepnaam Tommy) achter een vrije trap ging staan. De bal lag op een moeilijke plek ,een meter vanaf de achterlijn.  Hij schoot de bal strak in de touwen. 1 – 1.  

  JvdM

   

  Foto: Aad vd Knaap