• Westlandia-Topjeugd wint in competitieverband van FC Den Bosch, Feyenoord av en FC De Graafschap

  15 mei 2024
 • Op zaterdag 11 mei 2024 boekten het eerste elftal, de O23-ploeg en de Topjeugd van Westlandia indrukwekkende overwinningen op gerenommeerde tegenstanders binnen het voetbal. Ondanks de vakantieperiode en verschillende blessures slaagden de begeleiders, trainers, spelers en ouders erin elkaar bij te staan, resulterend in een uitzonderlijk positief resultaat. Een welgemeende felicitatie is dan ook op zijn plaats.

  Westlandia JO18 - FC den Bosch JO18, eindstand 7-1

  Vanaf het eerste fluitsignaal toonden de onder 18 scherpte en focus, wat resulteerde in winst van de meeste duels. De verdediging stond als een huis en het middenveld combineerde uitstekend, waardoor de aanvallers in stelling werden gebracht en tot scoren konden komen. Toen ze kort na rust op een 3-0 voorsprong kwamen, was het verzet van FC den Bosch gebroken en konden ze uitlopen naar 7-1. Een welverdiende overwinning die noodzakelijk was om ook volgend seizoen op dit niveau te kunnen acteren. Proficiat!

  Feyenoord AV O17 - Westlandia O17, eindstand 3-4

  Westlandia O17 heeft de uitwedstrijd bij Feyenoord AV gewonnen na een spannende slotfase. In de eerste helft domineerde Westlandia het spel, wat resulteerde in een 1-2 voorsprong bij rust na een vroege 1-0 achterstand. Na een sterk begin van de tweede helft stond het al snel 1-4 voor Westlandia. Vervolgens nam Feyenoord het initiatief over en kwam terug tot 3-4. Dankzij veel strijd wist Westlandia de voorsprong vast te houden. De spelers verdienen een groot compliment voor hun inzet en vastberadenheid, gekoppeld aan een uur goed voetbal. 

  Quick JO16-1 - Westlandia JO16-1, eindstand 1-3

  De wedstrijd begon om 12.00 uur op veld 4 bij Quick, met een enigszins chaotische voorbereiding door vakanties en blessures. Gelukkig kregen we hulp van JO15-1 na hun eigen overwinning van 3-1 tegen De Graafschap.

  Na het eerste fluitsignaal nam Westlandia het initiatief, met een gretige start en een doelgericht bezit van de bal. Dit resulteerde in kansen, waarvan er na 9 minuten één werd benut voor een 0-1 voorsprong. Ondanks diverse mogelijkheden bleef de ruststand 0-1. Na rust kwam Westlandia opnieuw sterk uit de kleedkamer en stond het binnen 10 minuten 0-2. Ondanks een gevaarlijke tegenaanval en een gestopte penalty door de Westlandia keeper, wist Quick terug te komen tot 1-2. Westlandia scoorde echter nog een prachtige goal vanaf de middellijn, waardoor de eindstand op 1-3 kwam. Hierdoor behoudt de O16-ploeg kans op het kampioenschap, met nog twee finales te gaan.

  Westlandia O15 – FC De Graafschap, eindstand 3-1

  In de eerste 15 minuten waren de Naaldwijkers sterk aan de bal en kwamen op voorsprong (1-0). Vervolgens kreeg De Graafschap de wedstrijd in handen met verzorgd voetbal. Westlandia slaagden er niet in om voldoende druk te zetten, maar dankzij enorme vastberadenheid wisten ze de overwinning over de streep te trekken. Het motto in de rust was: ‘Opgeven doe je voor altijd, vermoeidheid gaat Over’ Dit hebben de jongens zeer knap tot uiting gebracht.