• Westlandia -Velsen: duel tussen 2 honderdjarigen

  15 sep 2022
 • Zondag 18 september vanaf 14:00 uur speelt koploper Westlandia op de Hoge Bomen tegen hekkensluiter Velsen Rkvv. Deze competitiewedstrijd in de 4e divisie staat onder leiding van de heer N. Babat.

  Velsen (voorheen VV Santpoort) bestaat net als Westlandia dit seizoen 100 jaar. Tot een onderlinge ontmoeting is het nooit gekomen. 

  Pas vanaf augustus 2019 is de club uit Driehuis actief op het niveau van de hoofdklasse/4e divisie. Afgelopen seizoen werd men 9e. Van de 28 gespeelde competitiewedstrijden werden er 10 gewonnen en het doelsaldo was 38-46. Dit seizoen is de start dramatisch. Na 3 wedstrijden is het team van trainer Ronald Dooijeweerd, als enige vereniging in deze 4e divisie, nog puntloos. Er werd verloren van tegenstanders waar Westlandia nog niet tegen heeft gespeeld: nr. 11 Rohda Raalte (1-3) nr. 12 Alphense Boys (3-4) en nr. 6 Purmersteijn (0-1). 

  Westlandia zet daar een prima start, zonder puntverlies, tegenover. De 1e plaats in deze 4e divisie wordt gedeeld met HBS. 6 groen-witten hebben gezorgd voor 11 van de 12 competitiegoals. Lastig voor een tegenstander, maar lekker voor onze technische staf dat er zoveel spelers kunnen scoren. Spits Jeremy van Uunen is met 4 goals de huidige topscorer van ons vlaggenschip.
  12 Westlandianen hebben dit seizoen in alle competitiewedstrijden minuten gemaakt. In totaal heeft de trainer Cesco Agterberg met zijn staf al 18 Westlandianen speeltijd gegeven.
  Tim van Marrewijk is één van die spelers. In de competitiewedstrijd tegen Alcides maakte hij, als vervanger van aanvoerder Desley Bransen, zijn debuut in een officiële wedstrijd van het 1e van de zondag. Eeder maakte hij al minuten in de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd van SC Feyenoord. De 19e jarige verdediger treedt daarmee in de voetsporen van vader Ton, die in de periode maart 1986 - mei 2000 in totaal 322 x in actie kwam voor zondag 1.

  Zondagmiddag staat het bij het eerste fluitsignaal gewoon 0-0 en moet Westlandia weer vol aan de bak.  De ervaring leert dat Westlandia het vaak lastig heeft tegen ploegen die in de gevarenzone staan. Rond de klok van 4 uur zullen we weten of we deze keer wel gewoon 3 punten hebben gepakt en het dak eraf kan tijdens de speciale 3e helft.

  ----

  De voorbereiding van Westlandia O21 was veel belovend. In officiële wedstrijden heeft de groep van trainer Corné van Doorn het echter meer dan lastig. Afgelopen dinsdagavond oefenden onze beloftes tegen Spijkenisse 1. Met een knappe 4-1 overwinning werd vertrouwen getankt voor het komende competitieduel tegen de beloftes van Quick Boys. Aftrap van deze competitiewedstrijd in de 4e divisie staat gepland om 12:30 uur. op de Hoge Bomen.

  Fr@