• Westlandia Verburch: oude tijden herleven

  21 feb 2024
 • Zaterdag 24 februari wordt een unieke dag voor /bij Westlandia. Vanaf 12:30 uur worden er op sportpark De Hoge Bomen achterelkaar 3 ouderwetse derby's gespeeld. We starten met de confrontatie in de res. 1e klasse A tussen de 2e teams van Westlandia (9e) en Verburch (8e). In de heenwedstrijd werd het in Poeldijk 1-1.

  Vanaf 15:00 uur mogen Westlandia za. 1 en Verburch 1 het publiek gaan vermaken.

  De laatste keer dat het vlaggenschip van de Poeldijkers voor een competitieduel naar Naaldwijk kwam, is bijna 25 jaar geleden. Het was een duel in de 2e klasse, toen nog het 3e niveau van Nederland. Leon Solognier (2x), Johan Vis en Leo Schelvis bezorgden de groen-witten een 4-2 overwinning. 

  In de vorige eeuw stonden de onderlinge duels op zondag garant voor strijd, (mooie) goals en veel publiek. Ook toen kwam het wel eens voor dat de voorraad in de kantine op zondagavond nog  snel aangevuld moest worden....
  Na dat seizoen promoveerde Westlandia zo. 1 naar de 1e klasse en bleef vervolgens op een hoger niveau spelen dan Verburch. In 2014 stopte Verburch met prestatief voetbal op zondag en werd de selectie samengevoegd met de zaterdagtak. Dat leverde direct een kampioenschap op in de 3e klasse. Het duurde tot vorig jaar juni, voor men de stap naar de 2e klasse (nu 5e amateurniveau) kon maken. 

  Na een aarzelend begin is Verburch de laatste periode in 2D bezig aan een mooie reeks. In de laatste 5 wedstrijden werden 13 punten gepakt. Door deze prima resultaten zijn ze opgeklommen naar de 6e plaats met 19 punten. In 13 wedstrijden werd al 29 gescoord, waarvan oud-Westlandiaan Vince v.d. Knaap er 11 voor zijn rekening nam. Afgelopen zaterdag scoorde hij ook weer 2 goals in het inhaalduel tegen Vitesse D.. Uiteraard wordt Vince daarbij gesteund door een goede selectie, die het bijna alle tegenstanders lastig kan maken. Meest in het oog springend was de 7-1 overwinning op Neptunus Schiebroek
   
  Diezelfde Rotterdammers versloegen, in de vorige speelronde, Westlandia za. 1 met 3-1. Neptunus had in Naaldwijk al laten zien dat ze aardig konden ballen, maar nu hadden we de pech dat ze die middag tot op het bot gemotiveerde waren en door het vuur wilden gaan voor hun nieuwe trainer. Toch hadden de groen-witten kansen om met een beter resultaat naar Naaldwijk terug te keren, maar het zat deze keer ook niet mee. 
  In de vrije periode heeft za. 1 alleen een oefenwedstrijd gespeeld tegen Honselersdijk. Tim v.d. Voort en Milo Wagner scoorden allebei 2x (4-2)
   
  Komende zaterdag zullen beide teams er een boeiend duel van willen maken. Hoofdzaak zijn de 3 punten en daarna komt natuurlijk pas de prestige.
  Rond de klok van 5 uur hopen we dat de mannen van Theo Verbeek en zijn staf die punten hebben gepakt, want dan smaakt ook ons (eerste) biertje in de 3e helft een stuk beter. 
  Daarna is het aan de zondagselectie om derby day XL op het veld goed af te sluiten tegen FC 's-Gravenzande.
   
  De wedstrijdbal van Westlandia za. 1 -Verburch wordt geschonken door Transport People

  Op de foto de schitterende redding in de heenwedstrijd van Riley van Hees op een inzet  van Tim v.d. Voort
   
  -----

  Programma selectieteams:

  Westlandia O15 en O18 mogen zaterdag aan de bak in een uitwedstrijd. Beide teams treffen de koploper. 
  Westlandia O23 kwam pas 2x in actie, maar pakten wel 6 punten. Tegenstander HBS was in de najaarscompetitie lang in de race voor de prijzen. Nu hebben ze na 3 wedstrijden al 5 punten verspeeld.  plts thuis plts uit uitslag doelpuntenmakers


  10e Westlandia zo. 1 4e FC 's-Gravenzande 0-1 ---
  4e Westlandia za. 1 6e Verburch 1 1-2 Tim v.d. Voort
  9e Westlandia za. 2 8e Verburch 2 0-3 ---
  2e Westlandia O23 4e HBS 1-0 Kaan Uguz
  1e Helmond Sport 5e Westlandia O18 4-1 Tijmen Piron
  1e Alexandria'66 5e Westlandia O15 4-5 Dylan Groenenboom 4x en Hivastin Al-mahmud


  Volledig programma zaterdag 24 februari 2024

  Voorbeschouwing Westlandia zo. - FC 's-Gravenzande