• Westlandia voor 3 punten én een (5e) clean sheet naar HMSH

  29 mrt 2023
 • Zaterdagmiddag 1 april vanaf 15:00 uur krijgt HMSH de kans om zich te revancheren voor de 8-1 nederlaag bij Westlandia eerder dit seizoen. De wedstrijd aan de Vrederustlaan 117 in Den Haag staat onder leiding van de heer Noordhoek.

  HMSH heeft in 19 duels pas 10 punten behaald, waarvan 6 op het eigen sportpark. Die overwinningen werden gepakt tegen Concordia en Wilhelmus. Om directe degradatie nog af te wenden moet de hekkensluiter in de 2e klasse E eerst nog minimaal 8 punten goed maken op nr. 11 (p/D-plaats van) Concordia. Ook het doelsaldo van -37 zal een boost moeten krijgen. 

  De uitslag in de heenwedstrijd doet vermoeden dat het een makkie was.... Dat was tot de rust (2-1) zeker niet het geval. In de 2e helft had centrale verdediger Timothy Le Duc het echter op zijn heupen. Hij scoorde 3 van de overige 6 goals. 

  Sinds de jaarwisseling is oud Westlandia trainer Faizel Soekhai verantwoordelijk voor de 1e selectie van HMSH. Onder zijn leiding werden 6 punten behaald.

  Westlandia is tot nu toe één van de meest scorende ploegen in 2E. Toch hebben de mannen van trainer Theo Verbeek en zijn staf in de laatste 2 wedstrijden behoorlijk veel moeite om de vele kansen te verzilveren. Tegen Full Speed lukte dat maar 3x en afgelopen ronde tegen RKDEO bleef het scorebord, door een goede keeper in het Nootdorpse doel, op 0 staan. Dat laatste was zonde, want bij winst had Zaterdag 1 gedeeld koploper kunnen zijn in 2E.  

  Doelman Jari Duijvestijn was wel trots op het feit dat hij voor de 2e maal op  rij de nul had gehouden. Daarvoor had hij in ieder competitiewedstrijd minimaal 1x moeten vissen. In de 2 wedstrijden daarvoor,  was het zijn vervanger Tim Janssen ook al gelukt. Tim staat dit seizoen overigens al op 4 clean-sheets in 6 gekeepte competitiewedstrijden bij het 1e van de zaterdag.

  De langste reeks zonder extra aftrap door zaterdag 1 staat op 5 duels. Dat gebeurde in het seizoen dat we kampioen werden in de 3e klasse. Komende zaterdag kunnen de groen-witten dat record dus evenaren.

  Gelet op ons zware programma in de slotfase van deze competitie, is het zaak dat nr. 5 Westlandia (19 gespeeld en 33 punten) bij HMSH de 3 punten mee naar Naaldwijk neemt. Het verschil  tussen de koploper  in 2E (35 punten) en de 9e (p/D-) plaats van HVC'10 (19-26) is immers maar 9 punten.

  Westlandia zal de hele wedstrijd tegen de hekkensluiter dus scherp moeten zijn, want HMSH heeft eerder dit seizoen van Skillz al een punt afgesnoept. Aan het einde van de middag, als de resultaten van de andere velden ook bekend zijn, zullen we weten of  dat gelukt is en of we goede zaken hebben gedaan op de ranglijst.

  -----

  Westlandia za. 2 revancheerde zich afgelopen ronde tegen SC Monster (1-0 winst) voor de zeperd bij DSO. Komende zaterdag vanaf 11:30 uur wordt op De Strijphorst gestreden tegen het echte 2e van Honselersdijk. Eerder dit seizoen verloren de mannen van Hans v.d. Kruk en Willem Lentz thuis met 3-0 van een versterkt combinatieteam uit de 1e selectie van de Oranjehemden. 

  Fr@.