• Westlandia voor de beker naar Volendam

  18 sep 2023
 • In de aanloop naar de kraker tegen FC 's-Gravenzande, mag Westlandia dinsdagavond eerst nog strijden voor een plaats in de volgende ronde van de TOTO-KNVB beker. De mannen van Maurizio Ceccucci en zijn staf treden aan tegen RKAV Volendam. Het duel aan de Julianaweg 3A staat 19 september vanaf 20:00 uur onder leiding van mevrouw Shukrula.

  De amateurs van het "andere Oranje" speelden in seizoen 2017-2018 nog in de 1e klasse za. tegen Westlandia za. 1. Zij bekroonden een goed seizoen met de titel en promotie naar de hoofdklasse. In juni 2022 volgde promotie naar de 3e divisie. Afgelopen seizoen speelde men zich net veilig. Dit seizoen wacht men in de competitie na 5 speelronden nog op de eerste overwinning. Afgelopen zaterdag was er bij Rijnvogels het 2e gelijke spel van deze competitie. 
  In de beker werd door de Volendammers al wel gewonnen. In de eerste voorronde werd Nieuwkoop (winnaar van de beker in ons district West 2) met 2-0 verslagen. Pas in de slotfase werd vanaf 11 meter de bevrijdende 2-0 gescoord. 

  Westlandia won in de 1e voorronde beker van 3e divisionist Quick. Op de Hoge Bomen werden de groen-witte supporters getrakteerd op een mooie 3-1 overwinning. Doelpuntenmakers waren Zion Valies 2x en Hidde v.d. Arend.
  Afgelopen zaterdagavond speelden de groen-witten op de Hoge Bomen voor de competitie tegen Nieuwenhoorn. Door een rode kaart in de 65e minuut moesten onze jongens, bij een 3-1 stand, tot het gaatje gaan om de 3 punten veilig te stellen. Diep in blessuretijd bewees onze doelman Jordie van Leeuwen zijn goede vorm, door met 2 prima reddingen de gelijkmaker te voorkomen. De 3-2 eindstand kwam op de borden door goals van Desley Bransen (zijn 25e voor zo. 1), Freek van Eijk (1e) en Sergi Roeleveld (15e).

  Dinsdagavond zal blijken of onze spelers die slijtageslag goed genoeg doorstaan hebben om 90 of misschien wel 120 minuten te strijden voor een goed resultaat en een extra rondje van de buschauffeur.

  Fr@.