• Westlandia voor de derby naar De Hoek

  28 sep 2022
 • Zaterdag 1 oktober gaat Westlandia za. 1 op bezoek bij HVC'10. De derby op De Rondgang in Hoek van Holland begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer De Jong.

  Onze komende tegenstander opende de competitie bij Wilhelmus. De ploeg uit Voorburg was vorig seizoen nog actief in het zondagvoetbal. Het werd op sportpark Westvliet 1-1. Over een aantal wedstrijden zal blijken of dit een knap resultaat was of dat punten verspeeld zijn tegen een mogelijke concurrent. 

  Westlandia verloor de openingswedstrijd op De Hoge Bomen met 2-1 van SVC'08. De mannen van Theo Verbeek en Rob Klop kregen, zeker in de 1e helft, voldoende kansen om met een goed resultaat naar de thee te gaan.. Uiteindelijk was een strafschop nodig om met 1-1 te gaan rusten. In de 2e helft had Westlandia het lastig tegen de 10 man van SVC'10. Doordat de gasten compact bleven staan en goed druk wisten te zetten, kregen de groen-witten amper meer goede mogelijkheden om te scoren. Kort voor tijd schakelde SVC'08 prima om bij slordig balverlies in onze opbouw. Dat resulteerde in de winnende goal van  de fusieclub uit Wassenaar (1-2).

  Afgelopen seizoen streden Westlandia en HVC'10 tot aan de de laatste fluitsignaal in de laatste competitieronde voor de vervangende periodetitel en de bijbehorende promotiewedstrijden naar de 1e klasse. De ploeg van Piet Boon wist ternauwernood het felbegeerde ticket te pakken, maar kon die prijs in de nacompetitie niet verzilveren. 

  Beide teams wonnen in het verleden 1x een  onderlinge competitiewedstrijd op het veld van HVC'10. Alleen het eerste treffen in 2010 werd een puntendeling. 

  Zaterdag rond de klok van half 5 zullen we weten of één van de teams de eerste overwinning van dit seizoen heeft bij kunnen schrijven. 

  ----

  Het 2e team van Westlandia pakte direct in de eerste competitiewedstrijd 3 punten door met 3-2 te winnen bij RCL. Komende zaterdag vanaf 12:00 uur strijden de mannen van trainer Hans v.d. Kruk op de Hoge Bomen tegen de beloftes van Die Haghe. Dat team versloeg afgelopen zaterdag thuis VELO met 2-1. 

  ----

  Westlandia za. 3 kon afgelopen zaterdag, door gebrek aan voldoende spelers, niet in actie komen. Komende zaterdag is het team van nieuwe trainer Jeroen van Kester vrij.

  Fr@