• Westlandia voor de derby naar HBS

  24 mrt 2023
 • Zondag 26 maart staat de 3e uitwedstrijd binnen 8 dagen voor Westlandia zo. 1 op het programma. In de aanloop naar het duel bij HBS, wonnen de groen-witten met 3-2 de eerder gestaakte wedstrijd bij Alcides. De busreis was enerverender dan die 25 gespeelde minuten. Daarna volgde dinsdagavond de bekerwinst bij Forum Sport (2-3). In de 1/4 finale staat er een ticket voor de TOTO-KNVB bekerop het spel. De tegenstander in die ronde is nog niet bekend. 

  Op sportpark Crayenhout in Den Haag wacht nu komende zondag een spannend duel tegen koploper HBS. Aftrap is om 14:00 uur (zomertijd) en de heer Nijdeken is dit keer de leidsman.

  HBS voert de ranglijst in onze divisie aan met 45 punten. Daarvan werden er "slechts" 19 op eigen veld behaald. De Hagenezen hebben ook al een periodetitel op zak, door in de laatste speelronde van P1, toch wel verrassend, die titel te winnen. Daar was wel een onverwachtse nederlaag van RKAVV bij VKW voor nodig. 

  HBS heeft al 49x gescoord en dat men voor die goals niet alleen afhankelijk is van oud Westlandiaan Jedsel Markes is duidelijk. Hij is wel topscorer met 8 stuks, maar de 41 overige doelpunten werden gemaakt door 11 andere Kraaien.

  In de heenwedstrijd stonden we als nr. 4 in de 4e divisie na ca. 50 minuten 2-0 achter tegen toenmalige nr. 3 HBS. Sergi Roeleveld scoorde de aansluitingstreffer en had direct na de aftrap zelfs de kans op de gelijkmaker. Zijn schot kwam helaas via de lat terug in het veld. Kort daarna volgde de cruciale 1-3. Op de beelden van Westlandia TV is overigens een overtreding op onze doelman Jordi van Leeuwen te zien, maar de leidsman kon niet terugvallen op de VAR. Hij gaf de aanvaller het voordeel van de twijfel en wees naar de middenstip. Uiteindelijk liep HBS uit naar 5-1.

  Het wordt de 14e onderlinge confrontatie in De Haag Slechts 5x wisten we in een competitiewedstrijd de 3 punten naar Naaldwijk mee te nemen. 2x was er een puntendeling. Het is typend dat het in Den Haag zelden doelpunten regent in deze onderlinge wedstrijden. Wij scoorden er pas 16 keer en HBS liet ons in die 13 eerdere wedstrijden 19x extra aftrappen. Onze grootste overwinning was in november 2008. In de race naar het kampioenschap van de hoofdklasse A werd het een mooie 1-4.

  Trainer Cesco Agterberg en zijn staf kunnen komende speelronde in ieder geval géén beroep doen op Jeremy van Uunen. Onze goalgetter is vanwege interlandverplichtingen met Aruba, niet beschikbaar. Rond de klok van 4 uur zullen we weten of aan de Daal en Bergselaan in Den Haag de andere Westlandianen voor de felbegeerde 3 punten hebben gezorgd.

  ----

  Voor Westlandia O21 breken er cruciale weken aan. De beloftes van trainer Corné van Doorn zullen alle zeilen bij moeten zetten voor handhaving in de 4e divisie. Komende zaterdag zijn ze, net als O18, vrij. Daarna volgen de cruciale wedstrijden.

  Voor de overige jeugdselectieteams staan er mooie thuiswedstrijden op het programma:

  • 10:00 uur Westlandia O15 - Roda '46 
  • 12:00 uur Westlandia O16 - Fortuna S.
  • 12:30 uur Westlandia O17 - IJsselmeervogels

   

  Overige wedstrijden staan HIER