• Westlandia Za.1 speelde tegen Kagia en een week eerder tegen HVC'10

10 okt 2021
  • Kagia biedt Westlandia Za1 de helpende voet (9 oktober 2021)

Westlandia en Kagia, uit Lisserbroek stonden eerder tegenover elkaar op De Hoge Bomen op zaterdag 25 januari 2020. Dat werd onder Siemen Zijm een grote overwinning van 6 - 0 voor de thuisploeg. Afgelopen zaterdag 9 september 2021 stonden er twee heel andere ploegen tegenover elkaar.

Opvallend in het team van Theo Verbeek/Rob Klop was het meespelen van Dinand Kuhn. Hij speelt normaal in O21 en heeft ook al gespeeld in Westlandia Z01. Dat had te maken met blessures in de voorhoede en het was mogelijk, omdat O21 geen programma had. Hij ontpopte zich als een voortdurend gevaar voor de verdedigers van Kagia.

Westlandia had heel veel balbezit en speelde zeer aanvallend, maar was onzorgvuldig in de afwerking en de verdediging van Kagia stond goed en had in Aron Wijsman een uitstekende keeper. Elke bal op doel was voor hem. Hij leidde de achterhoede, gaf aanwijzingen en wierp zich overal voor en tussen. Na 15 minuten kreeg Rick van Schie een kopkans na voorbereidend werk van Roy van Beek.

In de 18e minuut kreeg Michaël Bruijn van Kagia bij een snelle counter een opgelegde kans. Hij schoot naast. We zagen schoten van Marvin Vollebregt, van Dinand Kuhn. En Roy van Beek bood Ricardo vd Zalm een goede kans, maar zijn schot werd geblokt. Dat was meteen ook de laatste actie van Ricardo. Met een blessure aan de kuit moest hij het veld verlaten. Mike Vijverberg was zijn vervanger. In de 39e minuut was Timothy le Duc mee opgekomen bij een corner. Van heel dichtbij schoot hij op doel. De keeper gooide zich in de baan van het schot en op de schoen van Timothy.

Vlak voor de rust was er nog een leep tikkie terug van Tim vd Voort op Dinand. Die zag zijn schot geblokt worden. Met een 0 – 0 brak de rust aan na een fluitsignaal van scheidsrechter Roel Vermaat.

Vrij snel in de tweede helft brak Westlandia de score eindelijk open. Lars vd Berg zette de aanval op, speelde Tim vd Voort in het strafschopgebied aan, die zette met een uitgekiend hakje Lars vrij voor de keeper. Die schoot de 1 – 0 in de touwen en op het scorebord.

Er was nog kansen voor Roy van Beek en Mike Vijverberg tikte de voorzet van Tim vd Voort in de handen van de keeper van Kagia. Die bracht de bal snel in het spel en via een snelle counter viel het volgende doelpunt in het Westlandia doel. Jazz Prins van Kagia stond ineens vrij voor Jari Duijvestijn en tot verdriet van elke Westlandiaan schoot hij in de 70e minuut de 1 – 1 binnen.

Yordi van Beek kwam erin voor Rick van Schie. Hij kreeg een goede schietkans na een voorzet van Roy van Beek, maar het schot kwam niet voorbij de handen van de keeper. In de 80e minuut was het wel raak. Roy van Beek was uitgeweken naar rechts, min of meer op weg naar de cornervlag en gaf de bal hard en scherp voor. Kevin Robelus van Kagia probeerde de bal te onderscheppen, maar via zijn voet caramboleerde de bal onhoudbaar in zijn eigen doel. 2 – 1. Hij was de man van de helpende voet.

In de laatste minuten werd Nino Capdevilla nog ingebracht voor Tim vd Voort.

Westlandia za 1 boekte zijn tweede overwinning na 3 competitiewedstrijden.

JvdM

Op de foto zien we een actie van Danny van Voskuilen, die een prima wedstrijd speelde.

We voegen ook het verslag toe van Westlandia za1 – HVC’10, de wedstrijd van vorige week, zodat we weer helemaal bij zijn met de wedstrijdverslagen.

Doelpuntenregen op de Hoge Bomen (2 oktober 2021)

De tweede competitiewedstrijd van Westlandia za1 was er een, waar vol verwachting naar uitgekeken was door de thuisploeg: de derby thuis tegen HVC’10. Het Hoekse team had namelijk een hoog ex-Westlandia-gehalte bij spelers en staf.

De omstandigheden, waaronder de wedstrijd gespeeld werd, was niet ideaal. Gedurende de gehele wedstrijd regende het gestaag. Tijdens de wedstrijd regende het eigenlijk ook doelpunten. Allemaal in het doel van Jari Duijvestijn.

Het eerste doelpunt valt al na 6 minuten, 0 - 1. Na 13 minuten kreeg Jordi van Beek na een vlotte groen witte aanval een kans, die door Rowdy Janssen kundig gestopt werd. Na 25 minuten verliet Stefan Bron het veld. Er was ergens iets ingeschoten. Hij kon niet meer verder. Dat was een aderlating voor het team van Theo Verbeek. Danny van Voskuilen verving hem.

Vervolgens verschalkte Sil van Ooijen Jari Duijvestijn met een stijlvol lobje.

De rust brak aan met een 0 – 2 stand.

Na de rust velde HVC’10 binnen 4 minuten het vonnis over Westlandia za1 door 2 snelle aanvallen de 0 – 3 en de 0 – 4 te scoren.

Westlandia bleef ondanks de grote achterstand jagen op doelpunten. Lars van den Berg schoot op de lat en niet veel later legde hij al zijn gram in een verwoestend schot, maar Rowdy Janssen stond geen Westlandia-doelpunt toe.

De Hoekse ploeg kwam nog op 0 – 5 en Westlandia bleef ook op zoek naar doelpunten, maar wist de kansen niet te benutten. Jordi van Beek kreeg een kopkans en Nino Capdevila verscheen alleen voor de keeper, maar zij vonden steeds Rowdy Janssen op hun weg.

Na exact 90.00 minuten voetbal en regen floot scheidsrechter T. Gommans voor het einde van de wedstrijd.

Leo Boon, die namens de WOS de derby versloeg, eindigde zijn verslag met de woorden, dat ‘zelfs de Hoge Bomen treurden door de bladeren te laten vallen’.

JvdM