• Westlandia za. 1 speelt bij CION

16 nov 2022
  • Westlandia za. 1 gaat in de laatste ronde van P1 op bezoek bij CION. De wedstrijd in Vlaardingen begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer Mulder.

De strijd om de eerste periode gaat waarschijnlijk tussen SVC'08 (7-15) en FC Skillz (6-13). Zaterdag 1 staat keurig op de 3e plaats met 13 punten uit 7 duels, maar mag dit seizoen van de bond géén prijzen pakken. CION staat op de 10e plaats met 8 punten.

We zijn 3x eerder te gast geweest bij CION. In 2008 verloren we in de 4e klasse kansloos met 5-0. In beide andere duels in de 3e klasse gingen de 3 punten mee naar Naaldwijk. Nu dus een wedstrijd in de 2e klasse.

De Vlaardingse formatie stond in seizoen 20219-2020 al 14 punten los in 3D. Door corona kon men niet verder strijden om de titel, maar men werd wel beloond met promotie. Afgelopen seizoen was het eerste echte jaar dat CION zich kon meten met de 2e klassers. Men slaagde glansrijk door met 45 punten uit 26 duels 7e te worden in 2D. Ter vergelijking Westlandia haalde in dat zelfde seizoen in 2C 42 punten in 24 wedstrijden en werd 5e.

Dit seizoen wonnen de Vlaardingers op eigen veld alleen pas van HMSH (5-0). Afgelopen zaterdag kwam daar de 3-1 overwinning bij tegen Wilhelmus in Voorburg.

De Westlandianen genoten in het vrije weekend van de diverse festiviteiten in het kader van het 100-jarig bestaan. Dinsdagavond kon za. 1 weer aan de bak in het Haaglanden Voetbaltoernooi. 2e divisionist Scheveningen speelde goed en snel combinatievoetbal, waardoor onze jongens een nuttige ervaring rijker zijn. Door de 4-1 nederlaag spelen we in december in de verliezersronde bij de verliezer van het duel Voorschoten'97 za.-DHC. Maar eerst volgen er nog een aantal competitiewedstrijden en het duel voor de districtsbeker (22 november thuis tegen RVVH).

Rond de klok van half 5 zullen we weten of we punten hebben gepakt op sportpark Broekpolder en daardoor mee blijven doen in de bovenste helft van de ranglijst.

Let op: vanwege werkzaamheden is de A20 richting Vlaardingen dit weekend afgesloten.

----

Westlandia zaterdag 2 heeft op 19 november een wedstrijd bij Verburch. Als alles meezit mag het 3e team vanaf 14:30 uur op de Hoge Bomen aan de bak tegen het ongeslagen Vitesse D.