• Westlandia za. 1 speelt finale HVT

  14 jun 2024
 • Westlandia za. 1, kersverse winnaar van de Westland Cup, staat zaterdagmiddag om 16:30 uur weer in een finale. Op het Julianasportpark mogen de groen-witten het in de finale van het Haaglanden Voetbaltoernooi opnemen tegen 1e klasser Forum Sport.

  Opvallend is dat Westlandia zonder overwinning/nederlaag in de finale is gekomen. De poulefase werd, na puntendelingen tegen 1e klasser RKDEO (3-3) en 2e divisionist Quick (3-3), gewonnen. Daarna waren er gelijke spelen tegen 4e divisonist FC 's-Gravenzande (2-2) en HVV (1-1). Vanaf 11 meter werden die duels winnend afgesloten.

  Forum Sport bereikte de finale door indrukwekkende overwinningen op Westlandia zo. (4-0), HBS (2-0) en Scheveningen (2-1). De Voorburgers bekroonden een goed seizoen ook met het kampioenschap van de 1e klasse en promoveerden naar de 4e divisie.

  Wordt dus een mooie uitdaging voor de mannen van trainer Theo Verbeek en zijn staf.

  Overigens is de finale voor 3 sterkhouders (voorlopig) hun laatste wedstrijd in zaterdag 1.  Tim v.d. Voort (Westlandia zo.), Lars v.d. Berg (FC Skillz) en Donny van Oijen (Wippolder) zullen, samen met hun teamgenoten, met nog een prijs afscheid willen nemen.

  Fr@