• Westlandia za. 1 - VFC: laatste wedstrijd in P2

  9 mrt 2023
 • In de 9e en laatste speelronde van de 2e periode komt Westlandia za. 1 thuis in actie tegen VFC. De mannen van Theo Verbeek c.s. staan daarin 8e en zijn al uitgeschakeld. Onze tegenstander (8 gespeeld, 17 punten en doelsaldo van +8) heeft alleen bij een grote overwinning op ons nog kans op die prijs, maar dan moet nr. 2 CION (8-17 +10) wel punten pakken in de directe confrontatie tegen koploper Skillz (8-19 +14).

  Het is voor VFC wel uiterst zuur dat men afgelopen zaterdag niet verder kwam dan 0-0 tegen hekkensluiter Wilhelmus. Naar verluidt was de voorjaarsvakantie van diverse selectiespelers daar mede debet aan. 

  Na 16 speelrondes staat nr. 5 VFC op 27 punten 2E. Westlandia staat op 1 punt achterstand, 2 plaatsen lager. Beide teams weten dat men ook 3 punten nodig zal hebben om uit de gevarenzone weg te blijven. Die rode streep staat nu bij 22 punten.

  Westlandia pakte afgelopen zaterdag in Vlaardingen 3 broodnodige punten bij CWO. Tim v.d. Voort was met 3 goals weer uiterst trefzeker. Hij bracht zijn totaal bij zaterdag 1 daarmee op het mooie aantal van 100 goals. Westlandia kan overigens ook trots zijn op de talenten uit de jeugdopleiding. Tegen CWO lieten Diego Vijverberg, Jur Datthijn en Boyd van Beek van Westlandia O18 hun visitekaartje achter.

  In de heenwedstrijd moest Westlandia aantreden tegen én het elftal van VFC én in grote getale aanwezige "12e man". Met steun van die supporters werd het na de 1-3 nog spannend in de slotfase. De groen-witten streden met succes voor iedere meter en behaalden toen een mooie overwinning. 

  Met dezelfde instelling en doeltreffendheid kan het hopelijk weer een mooie zaterdag worden.  Dat zal tegen 17:00 uur duidelijk worden na het laatste fluitsignaal van de heer Moussaoui.

  ---

  Ondanks de mooie winst van 2-0 bij VELO, is SC Monster kampioen geworden van de 2e periode in de res. 1e klasse. Om in de race te blijven voor mogelijke promotiewedstrijden moet Westlandia za. 2 daarom zaterdag op De Hoge Bomen 3 punten pakken tegen nr. 10 HVC'10 . Aftrap is om 12:30 uur.

  Het 3e team speelt ook om 15:00 uur thuis. De mannen van trainer Jeroen van Kester kunnen nr. 8 BMT op 6 punten zetten.

  Fr@