• Westlandia za. wil nog 1x vlammen in 2019

11 dec 2019
  • Zaterdag 14 december is UVS te gast op de Hoge Bomen.
    Onder leiding van scheidsrechter Vermaat starten we om  14:45 uur met de laatste competitiewedstrijd van 2019.

De tegenstander uit Leiden streed afgelopen zaterdag bij DSO voor de koppositie in de 2e klasse. Door de 1-0 nederlaag bleef UVS op 21 punten steken en is het verschil met de koploper uit Zoetermeer opgelopen tot 6 punten.
    SVC'08 en Valken'68 profiteerden van die nederlaag en klommen met 23 punten naar plaatsen 2 en 3.

Dat UVS zo hoog staat is best opvallend, want ze hebben de op één na minst productieve voorhoede van deze 2e klasse. Daar tegenover staat een zeer solide verdediging. De achterhoede hield al 6x de 0 en kreeg in totaal maar 8 goals tegen, waarvan 5 op vreemde bodem
    Dat wordt dan zaterdag een interessante uitdaging, want de mannen van trainers Sieme Zijm en Ruud Bijl hebben op de Hoge Bomen problemen met scoren. (6 goals in 5 thuiswedstrijden)

Vorige week zaterdag pakte Westlandia een benauwde 2-1 overwinning bij Van Nispen. De 3 punten waren mede te danken aan goed keeperswerk van doelman Jari Duijvestijn (foto)/
    Aanvoerder Dennis Verbeek speelde in De Zilk zijn 100e KNVB wedstrijd voor zaterdag 1. Vanaf  september 2013 worden deze caps in officiële duels geturfd. Dennis is, na Marvin Vollebregt (166), Rick van Rijn (133), Danny Bijl (118) en Stefan Bron (102) de 5e speler die de grens van 100 duels heeft bereikt.

4 jaar geleden wonnen we op 12 december met 3-1 van UVS (3x Joost van Schie). Met de steun van de groen-witte aanhang hoopt Westlandia dit te herhalen en de 6e overwinning van deze competitie bij te schrijven.  Na de wedstrijden van zaterdag 1 én dames 1 zal er een knallende 3e helft starten (zie ook hier)
    ----

Het 2e team speelt om 12:00 uur tegen BVCB.  De verschillen zijn erg klein in deze res. 1e klasse. Westlandia 2 van trainers Hans v.d. Kruk en Rob Klop staat maar 3 punten achter op de 3e plaats.  BVCB heeft slechts 1 punt minder dan Westlandia, maar de nr. 13 heeft slechts 4 punten minder.
    Winst is voor beide teams dus van groot belang.

Fr@

De wedstrijdbal voor het duel tegen UVS wordt gesponsord door Total Green Europe BV