• Westlandia za1 blijft tegen Berkel weer aan de goede kant van de score

9 nov 2021
  • Ongeveer hetzelfde elftal, dat vorige week een overwinning uit bij Soccer Boys uit het vuur wist te slepen, stond ook thuis tegen Berkel op het veld bij het beginsignaal van scheidsrechter Aniel Jhamai. Drie minuten later had de bal al achter de doelman van Berkel in het doel kunnen, misschien wel moeten liggen. Tim vd Voort stuurde Roy van Beek met een afgemeten pass op avontuur richting doelman Jim Visser van Berkel. De bal ketste via de lat over het doel.

Na ongeveer 20 minuten spelen blesseerde Yordi van Beek zich, hij werd nog opgelapt met wat wijwater en wonderzalf van Peter Hoogerwerf. Yordi probeerde het nog, maar verliet 5 minuten later toch het veld. Rik van Zijl was zijn vervanger.

Na een half uur kreeg Berkelspeler Roy Visser een goede kans, maar hij joeg de bal over Jari Duijvestijn en het doel.

Niet veel later schoot Lars vd Berg een vrije trap vanaf een aantrekkelijke plek een paar meter buiten het strafschopgebied via de muur van Berkel naast. In de eerste helft sprankelde de thuisploeg niet, maar was wel de bovenliggende partij.

In de tweede helft zagen we een feller en dreigender Westlandia. Na een minuut had het al raak kunnen, misschien wel moeten zijn, want Rick van Schie bood Tim vd Voort een kans om te scoren. Hij had te veel tijd nodig om de bal te controleren. Vijf minuten later speelde Sven Enthoven zich mooi vrij, maar ook hij kon de kans niet verzilveren. Na eerst nog een prima aanvalsopzet, waarbij Rik van Schie via Tim vd Voort in een mooie schietpositie kwam, maar   het niet kon afmaken, was daar als een duveltje uit een doosje opnieuw Sven Enthoven, die de bal fraai in de touwen schoot en Westlandia op een verdiende 1 – 0 voorsprong bracht.

Berkel, met een heel jonge ploeg kon de verdediging van Westlandia niet echt in de problemen brengen.

Roy van Beek was er nog met zijn wekelijkse doelpunt in de 86e minuut. Hij vergrootte de voorsprong naar 2 – 0. De overwinning leek binnen. Maar Roy Visser van Berkel kwam nog met een gevaarlijk schot, waarbij Jari Duijvestijn al zijn keeperskwaliteiten uit de kast moest halen om een tegendoelpunt te voorkomen. In de 88e minuut werd Rik van Schie gewisseld voor Jordi vd Meijs.

Na wat blessuretijd floot scheidsrechter Aniel Jhamai voor het einde van de wedstrijd.

Op de ranglijst staat Westlandia za1 met 16 punten uit 7 wedstrijden op de gedeeld tweede plaats. De ploeg kent een onverwacht goede start van de competitie.

JvdM

Op de foto: Roy van Beek in de wedstrijd tegen Te Werve