• Westlandia za1 houdt de nul en heeft zelf geen enkele moeite het doel van Kagia te vinden.

  27 jan 2020
 • Voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop thuis tegen Kagia moest trainer Sieme Zijm serieus puzzelen op zijn opstelling. Om allerlei redenen ontbraken  een aantal vaste spelers. Vince Olsthoorn, Dennis Verbeek, Vince van Hagen en Rick van Schie ontbraken vanwege blessures. En Jerichio Valentijn(foto) had voor zich zelf een stage van een week geregeld in Bulgarije bij de profclub Spartak Varna. De trainer van die club, Dimitar Trendefilov had hem uitgenodigd, nadat hij een filmpje met enkele voetbalacties van de Westlandiaan had gezien op internet.

  Andere namen in de opstelling waren: Floris Groot, Miquel van Dijk en Danny van Voskuilen.

  Westlandia za1 had in de voorbereiding op de tweede competitiehelft 2 doelpuntrijke wedstrijden gespeeld. Er werd 2 keer met 6 – 3 gewonnen en Stefan Bron vond daarin zijn schot terug en 7 keer het doel.

  Om 14.45 uur floot scheidsrechter Ron Wolf voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het begin had Westlandia het beste van het spel met goede aanvallen, waarbij Stefan Bron de geboden kansen nog niet kon afronden. Na een goed kwartier kopte Miquel van Dijk van heel dichtbij uit een voorzet van Tim van der Voort de 1 – 0 binnen. Enkele minuten later zag Tim van der Voort zijn schot vanaf  de paal terugkaatsen in het veld. Shane Bruinen maakte de klus af. 2 – 0. Ook Stefan Bron kwam aan zijn doelpunt. Hij zette voorbereidend werk van Ricardo van der Zalm simpel om in een doelpunt. 3 – 0. Vlak voor het  rustsignaal kregen de groenwitten nog enkele goede kansen met schoten op de lat van Stef Geertsema en Nick Ruigrok. Miquel van Dijk kon alleen, met bal op de keeper afgaan. De laatste bleek koelbloediger. De rust brak uiteindelijk aan met een stand van 3 – 0.

  In de tweede helft was het al snel raak, weer voor  Westlandia. Via een klutsbal  tegen het been van Stef Geertsema raakte de bal in doel en kwam de 4 – 0 op het scorebord. Er volgden nog een handvol kansen voor de thuisploeg, maar de keeper van Kagia rammelde ook nog een aantal ballen uit zijn doel. Hij moest wel buigen voor een kopbal van Stefan Bron. Ook Tim van der Voort bemoeide zich ook met de doelpuntenproductie. Zijn zwabberschot betekende 6 – 0. Dat werd de eindstand.

  De spelers konden terugkijken op een goede wedstrijd met goed spel en een goede uitslag.

  Sieme Zijm bracht in de tweede helft Rick van Rijn, Marvin Vollebregt en Remy de Bliek nog in het veld voor Miquel van Dijk, Shane Bruinen en Ricardo van der Zalm.

   Westlandia za2 – RCL za2  3 – 3

  Remy de Bliek scoorde een hattrick.