• Westlandia za1 kan de reeks van 3 overwinningen op rij niet doorzetten

  23 nov 2021
 • Op zaterdag 20 november was Westlandia za1 te gast op de Kikkerpolder bij UVS (Uit Vriendschap Saam, opgericht 1 april, 1914). Een ploeg die 1 wedstrijd minder had gespeeld en op de ranglijst 1 punt onder Westlandia stond.
  Dit was de eerste wedstrijd tijdens de derde lockdown, die 3 weken zal duren?!? Een van de regels, die bij deze lockdown geldt, gaat over bezoekers/supporters. Zij mogen niet langs de lijn staan om naar de wedstrijd te kijken, maar ze mogen wel in de kantine een kop koffie drinken. Wie wil kijken, kan vanachter het toegangshek de wedstrijd volgen. Zo gebeurde het bij UVS.

  Westlandia begon de wedstrijd met Stefan Bron, Yordi van Beek en Roy van Beek. Ricardo vd Zalm was weer present, maar nog niet Jari Duijvestijn. Op het doel stond Janos Csaba Zaharia. In de achterhoede had Theo Verbeek 2 Ricken opgesteld, Rick van Rijn en Rick van Zijl. De derde Rick, Rick van Schie liep in de voorhoede. Verder moeten Lars vd Berg, Timothy le Duc en aanvoerder Vince Olsthoorn genoemd worden.

  Na een onwennig begin had Westlandia in de 7e minuut een prima aanval, die via Yordi van Beek uiteindelijk bij Roy van Beek terecht kwam. De laatste kwam tot een goed schot, maar de doelman van UVS stopte de bal. Ook de thuisploeg ondernam aanvallende activiteiten. In de 14e minuut stak Ricardo een beetje wild een been uit. Dat leverde een vrije trap voor UVS en een gele kaart voor Ricardo op. De bal lag 2 meter buiten het strafschopgebied. Met een mooie boog werd de bal in de rechterhoek geschoten. In de daaropvolgende 2 á 3 minuten was het even kermis in het Westlandia-doel. UVS kreeg 3 niet te missen kansen. Een poging op 2 meter van de doellijn verdween naast het doel. Scaba had nog enkele katachtige reacties. Het eind van het liedje was dat de 1 – 0 gewoon op het scorebord kon blijven staan.
  In de 24e minuut pompte Vince Olsthoorn de bal in het vijandelijke strafschopgebied. Die bal kwam bij de aanvoerder van UVS, die kreeg ruzie met de bal met Roy van Beek heel dichtbij. De laatste kreeg de bal zo beetje op een presenteerblaadje en schoof het leer in het doel. 1 – 1.
  Vervolgens kreeg Westlandia meer vat op het spel. Het speelde ver van het eigen doel af en kreeg ook kansen om de score uit te breiden. In een mooie aanval werd Stefan Bron aangespeeld. Via de borst kaatste hij de bal naar Roy van Beek, die in een goede schietpositie kwam. Zijn schot kwam niet voorbij de keeper van UVS.
  Een paar minuten voor de rust dartelde Yordi van Beek door de UVS-verdediging, gaf een gave voorzet voor het doel, maar hij vond geen Westlandiaan, die dankbaar kon binnentikken. We gingen rusten met een 1 – 1 stand. De toeschouwers hadden een aantrekkelijke eerste helft gezien met kansen over en weer.

  In de tweede helft ontwikkelde UVS wat meer initiatief. Westlandia had moeite om gevaarlijk te worden. In de 23e minuut ging er het een en ander mis in de verdediging van Westlandia, wat ervoor zorgde dat een aanvaller van UVS alleen op het doel kan afgaan. Scaba was kansloos op zijn schot. UVS kwam op een 2 – 1 voorsprong.
  In de verdediging van Westlandia werd Timothy le Duc gewisseld voor Sander Lievaart. Later kwamen Sven Enthoven en Tim vd Voort nog in het veld. Het mocht allemaal niet baten. De Westlandse doelpuntenmachine haperde.
  Janos Scaba Zaharia zorgde er nog voor dat de score niet hoger opliep. Toen hij een speler van UVS op zich af zag komen, gooide hij zich voor de voeten van deze aanvaller zonder daarbij aan vrouw en kinderen te denken.

  Het bleef 2 – 1. Een nederlaag voor de mannen van Theo Verbeek en Rob Klop.
  Jammer, want beide ploegen waren eigenlijk gelijkwaardig.

  JvdM