• Westlandia za1 laat de overwinning door de vingers glippen.

21 sep 2020
  • Met een geheel nieuw team begon de nieuwe oud-trainer Theo Verbeek aan de competitie in de Derde Klasse C met een uitwedstrijd in Leiden tegen DoCoS, dat staat voor Door Combinatie Sterk. De omstandigheden waren prima en het gras was sappig en echt groen.

In de eerste helft speelde groen wit onbevangen en de voorhoede toonde dadendrang. In de 18-de minuut verscheen Stefan Bron voor de eerste keer alleen voor Mitchell van Abswoude, die door goed uitkomen een doelpunt wist te voorkomen. In de 24-ste minuut is het wel raak. Stefan Bron werd door Dennis Verbeek de diepte ingestuurd. Hij zag dat Mitchell van Abswoude weer op zich afrennen en lepelde de bal met een lob leep in het lege doel. DoCoS slaagde er niet in iets terug te doen, want een bal in het net kreeg het etiket buitenspel.

Opnieuw Steven Bron kreeg in de 33-ste minuut de uitgelezen kans om de score uit te breiden. Zijn schot werd gestopt. Westlandia speelde in de eerste helft een leuke wedstrijd, maar vertaalde dat niet in doelpunten.

In de tweede helft werd Westlandia steeds meer op eigen helft teruggedrongen en slaagde er nauwelijks meer in om gevaarlijk te worden op de helft van DoCoS. De wedstrijd werd harder. Verzorgster Claire Zwinkels moest een paar keer opdraven. Timothy le Duc speelde op een gegeven moment met twee proppen in zijn neus. Er kwamen wissels. Bij DoCoS moest een speler met tweemaal geel het veld verlaten. De wedstrijd ging af op een verdiende overwinning voor Westlandia, totdat Quendrim Gashi de 1 – 1 binnenschoot in de 89-ste minuut.

Toen ging Westlandia weer echt voetballen. Dat leverde kansen op voor Raymond Hanemaaijer en Thompson Brobbey-Awuah, maar geen doelpunten. Zo verloor Westlandia niet de wedstrijd, maar wel twee punten. Eindstand 1 – 1.

DoCoS – Westlandia za1

Rust: 0 – 1

Eind: 1 – 1

Opstelling Westlandia:

Jari Duijvestijn, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Boy de Soomer (zie foto), Marvin Vollebregt, Vince Olsthoorn(a), Juninho van Ree (Hamza el Yddri), Ricardo vd Zalm, Dennis Verbeek(Thompson Brobbey-Awuah), Stefan Bron, Raymond Hanemaaijer.

Westlandia za2 – Valken’68 2

Uitslag:2 – 3

Doelpunten gescoord door Remi de Bliek en Sven Enthoven.

JvdM