• Westlandia za1 scoort uit minder kansen meer doelpunten

  20 nov 2023
 • Op zaterdag 5 december troffen DHC1 en Westlandia za1 elkaar voor hun allereerste onderlinge duel. Eerder troffen de beide verenigingen elkaar op zondag. Het was zo’n dag, waarop ook het weer een rol speelde. De wedstrijd begon om 15.30 uur. Het begon toen al donker te worden en er viel een niet aflatende hoeveelheid hemelwater op het kunstgras bij DHC op Sportpark De Brasserskade. De enorme hoofdtribune bood droogte in een kletsnatte buitenwereld. Flarden regen maakten het weinig aangenaam om te voetballen. Spelers van beide teams maakten er desondanks een vermakelijke wedstrijd van, waarbij het ook 5 doelpunten regende.

  De allereerste kans was al snel voor Tim vd Voort. Hij wist een op een tegen de keeper van DHC niet te scoren. Zijn schot ging voorlangs. Ook DHC kreeg al snel een goede scoringskans. Een gevaarlijk Delfts schot werd tot corner verwerkt en een Delftse kopbal kwam niet verder dan de paal. Het daaropvolgende Delftse gevaar werd door Tim Janssen met de voet gekeerd.
  Na zo’n 20 minuten spelen was het raak voor de thuisploeg. Het was Kubilay van Oosten die een terugspeelbal op Tim Janssen onderschepte en de bal in de verre hoek schoot. 0 – 1. Nog geen minuut later kreeg dezelfde DHC-er de kans om de score te verdubbelen. Hij schoot de bal over Tim Janssen en zijn doel.

  Toen was het de beurt aan Westlandia. In de 23-ste minuut mocht Donny van Oijen een vrije trap nemen. Hij legde de bal perfect op het hoofd van Stefan Bron. De bal verdween in de Delftse touwen. Niet veel later kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Giovalli Serbony (ooit Westlandiaan) bood Kubilay van Oosten de kans om te scoren. Dat betekende 2 – 1.
  Na een half uur spelen werd een schot op doel van Timothy Le Duc uit het doel gewerkt door een verdediger van DHC.

  In de tweede helft bleef de thuisploeg gevaarlijker. Heel fraai en onverwacht was de omhaal achterover van aanvoerder Serbony. De bal ketste van de lat op de doellijn. Het werd geen doelpunt, maar de poging verdiende wel een schoonheidsprijs.
  Nog binnen het uur veroverde Donny van Oijen de bal halverwege het veld. Zijn voorzet bereikte het hoofd van Stefan Bron, maar hij kon de bal net niet de goede richting geven. De bal vloog naast. Halverwege de tweede helft raakte een verdediger van DHC bij een duel geblesseerd. Scheidsrechter Plandsoen liet echter doorspelen. Tim vd Voort kreeg de bal aangespeeld in een rommelige situatie en schoot de gelijkmaker in het doel. (2 – 2) Langzamerhand had Westlandia wat meer vat gekregen op het spel van DHC. Tien minuten na de gelijkmaker kreeg Westlandia een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Tim vd Voort is vaak de juiste man voor zo’n klus. De bal ging met een krul over de Delftse muur de bovenhoek in. 2 – 3.

  Er was nog een kwartier te spelen, waarbij DHC alles op alles zette om niet te verliezen en op jacht ging naar een of meer doelpunten. De spelers van Westlandia hielden het hoofd koel. De voorsprong werd niet uit handen gegeven en er kon weer een mooi feestje gevierd worden in de kleedkamer.

  JvdM

   

  -----

  Voorbeschouwing DHC en Westlandia treffen elkaar voor het eerst op "zaterdag"

  Westlandia za 1 gaat komende ronde naar Delft. In het monumentale stadion Brasserskade (Sportring 2) treden de groen-witten aan tegen DHC. Aftrap is pas om 15:30 uur.

  De Delftse club heeft een roerige periode achter de rug. Na de degradatie uit de 1e klasse, werd in het voorjaar een compleet nieuwe selectie geformeerd. De ook nieuw aangestelde technische staf mocht aan de slag om uit de grote groep routiniers en talenten, een competitief 1e elftal te formeren. Na 7 speelrondes hebben ze 8 punten behaald. Opvallend daarbij is dat ze daar slechts 4 doelpunten voor nodig hebben gehad. Tegen Oliveo (0-0) en 3 andere teams werd deze competitie de nul gehouden.
  Afgelopen zaterdag was er de mooie derby bij Vitesse in Delft. Op Tanthof-Zuid werd het 4-0 voor Vitesse. DHC speelde overigens het laatste deel van de wedstrijd met 10 man. Er stond toen al wel een 3-0 stand op het scorebord. 

  Westlandia verloor ook in speelronde 7. Op de Hoge Bomen was er (helaas) een verdiende 2-0 overwinning voor koploper Oliveo. Ricardo v.d. Zalm speelde in dat duel zijn 100e KNVB-wedstrijd voor zaterdag 1. Voor de zaterdagtak was het de 135e nederlaag in die 400 gespeelde competitiewedstrijden sinds september 2006. Daar staan gelukkig wel 184 overwinningen tegenover. Als er géén gekke dingen gebeuren, zal de 1.000e competitietreffer overigens pas volgend seizoen gescoord gaan worden.

  De laatste keer dat DHC en Westlandia in een competitiewedstrijd tegenover elkaar stonden, was in april 2016. DHC won met 2-1, maar Westlandia zo. 1 werd die dag op De Brasserskade kampioen van de hoofdklasse A in het zondagvoetbal. Van de huidige zaterdagselectie stonden Vince Olsthoorn, Tim v.d. Voort en Timothy Le Duc op dat historische wedstrijdformulier.

  In de huidige formatie van DHC zijn diverse oud Westlandianen actief. Los van de strijd om de 3 punten, zullen ze graag, samen met het team, hun visitekaartje af willen geven. 

  De mannen van hoofdtrainer Theo Verbeek en zijn staf snakken, na 4x puntverlies op rij, naar een 3-punter. Tegen half 6 zal bekend zijn welke uitslag scheidsrechter Plandsoen op het wedstrijdformulier zal zetten.

  ------

  Zaterdag 2 beleefde afgelopen ronde een doelpuntrijke slotfase, maar leed wel puntverlies (2-2). Aanvoerder Niels van Bergenhenegouwen moest na afloop meer dan alleen de hand van de scheidsrechter en de tegenstanders schudden. Door 2 gescoorde goals (uniek voor hem?), duurde het even voordat hij kon gaan douchen en daarna huiswaarts keren. 

  Komende zaterdag kunnen de mannen van trainers Hans v.d. Kruk en Wim Lenzt zich eigenlijk bij nr. 12 Voorschoten'97 géén puntverlies permitteren.

  --------

  Diverse jeugdteams zullen met gemengde gevoelens terugkijken op afgelopen speelronde. Westlandia O23 kon koploper HBS slechts 1 punt ontfutselen (0-0). O18 kon een 2-0 en later 3-1 voorsprong tegen koploper Roda JC niet vasthouden. Het werd uiteindelijk 3-3.

  Westlandia O17 (10 gespeeld en 26 punten) heeft dit seizoen in de competitie nog niet verloren, Samen met Hercules (10-25) strijden ze om de titel. Op 2 december a.s. staan beide teams tegenover elkaar in Utrecht. Voor de selectie van trainer Sander Wilders is het zaak om in ieder geval tot die tijd foutloos te blijven.

  Fr@

  aanvang plts. thuis plts. Uit   heenwedstrijd
  18:00 12e Westlandia Zo. 1 1e ASWH  0-2 voorbschouwing
  15:30 7e DHC 5e Westlandia Za. 1  2-3  
  12:00 12e Voorschoten'97 6e Westlandia Za. 2  2-1  
  14:30 3e Gemert 4e Westlandia O23  1-3 Westlandia O23 - Gemert 4-0
  13:00 8e JVOZ 5e Westlandia O18  0-2 Westlandia O18 - JVOZ 2-0
  12:30 1e Westlandia O17 6e Orion  4-1 Orion - Westlandia O17 2-2
  10:30 8e Westlandia O16 2e Aleandria'66  2-0 Aleandria'66 - Westlandia O16 2-1
  11:30 2e FC Eindhoven 4e Westlandia O15  4-0 Westlandia O15 - FC Eindhoven 2-6