• Westlandia za1 slaagde er niet in om FC Skillz te verrassen.

  30 jan 2023
 • Zaterdagmiddag was Westlandia za1 gastheer voor kortweg FC Skillz, een ploeg die opvalt met een in de voetbalwereld onbekende afkorting voor de naam: SSA. Dat staat voor Senior Samenwerking Afdeling. Voluit is het: Senior Samenwerking Afdeling FC Skills Wateringse Veld. Een hele mondvol. FC Skills startte als voetbalschool voor jeugdige spelers. Door een samenwerking met de voetbalvereniging Wateringse Veld kan het met een seniorenteam meedoen aan de competitie. Vorig jaar promoveerde FC Skillz uit de derde klasse en momenteel vindt het team langzaam de weg omhoog in de tweede klasse E.

  Drie wedstrijden, die ertoe doen.

  De mannen van Theo Verbeek zijn bezig met een serie van drie wedstrijden tegen de koplopers in de 2e klasse E. Vitesse Delft was met 2 – 0 te sterk. Op zaterdag 28-1 was FC Skillz te gast op De Hoge Bomen en volgende week wacht de uitwedstrijd tegen SVC’08.

  Het elftal van Westlandia za1

  Twee spelers, die in de wedstrijd tegen Vitesse Delft ontbraken waren er weer bij: Stefan Bron en Tim vd Voort. Dat vergrootte de kans op doelpunten. Jari Lievaart startte weer net als vorige week in de basis.

  De wedstrijd

  De eerste helft Meteen vanaf het begin van de wedstrijd had FC Skillz het meeste balbezit, met een soort ‘tikkietakkievoetbal’ drongen de Hagenaars Westlandia terug in de verdediging. Na 10 minuten werd Chadion Melfor op de rand van het strafschopgebied aangespeeld, hij speelde zich mooi vrij en rondde simpel af. 0 – 1. De achterhoede van Westlandia met Sander Lievaart, Lars vd Berg, Vince Olsthoorn en Mike Vijverberg moesten alle zeilen bijzetten om niet overlopen te worden. Dat lukte steeds beter. Tim vd Voort werd aangespeeld na een goede aanval, maar hij raakte de bal niet goed. Tim kreeg nog een kans na een overtreding op Mark van Kester met geel voor de dader. Zijn vrije trap ging naast. Dezelfde Mark van Kester werd zelf ook dader bij een overtreding op een Skillz-speler. De aan FC Skillz toegekende vrije trap betekende geen doelpunt. Jari Lievaart maakte een goede actie, ging richting doel, maar zijn schot verdween in de Hoge Bomen. Vlak voor het rustsignaal speelde Dennis Verbeek zich in het strafschopgebied vrij en vond een gaatje in een woud van benen. Hij zorgde voor de ruststand van 1 – 1.

  De tweede helft

  Al snel in de tweede helft kwam een aanvaller van FC Skillz vrij voor het doel. Hij verkeek zich op de breedte van het doel. De bal verdween naast het doel. Tim vd Voort lag opeens op de grond in het strafschopgebied. De scheidsrechter had geen overtreding gezien. Jari Lievaart kreeg onverwacht een kans, maar zijn kaats/kopbal ging naast. Corners voor FC Skillz zorgden een paar keer voor gevaar in het doelgebied van Jari Duijvestijn. Er vielen geen doelpunten. Vince Olsthoorn stopte (met de voet) een schot op doel. Het werd uiteindelijk 1 – 2. Abdel Tufi lukte het wel om het doel te vinden. Westlandia za1 startte nog een eindoffensief met een mislukte kopbal van Tim vd Voort, met een kopbal van Stefan Bron die door de keeper werd gestopt. De verdediging van FC Skillz hield stand en wist de voorsprong tot aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ralph Majenburg vast te houden.

  Wissels bij Westlandia za1: Hamza el Yddri voor Jari Lievaart, Timothy Le Duc kwam voor Lars vd Berg en Jay Geeratz kwam voor Ricardo vd Zalm.

  JvdM

  Op de foto: Ricardo vd Zalm in actie tegen Vitesse Delft.