• Westlandia za1 verliest van DSO, maar de uitslag is onbarmhartig hoog

9 mei 2022
  • Op Sportpark Bentwoud troffen de nummers 2 en 4 van de ranglijst in de zaterdag tweede klasse C elkaar, DSO en Westlandia za1. Beide ploegen hadden een aardige reeks overwinningen op rij. De thuisploeg won de laatste 7 wedstrijden en de gasten van ‘Mogge, plukkie al’ wonnen de laatste 4 wedstrijden. Dat beloofde een mooie wedstrijd te worden. En dat werd het ook.
    Theo Verbeek had vandaag Don Peters op het middenveld staan en Anthony Roeg links in de voorhoede.
    Na 7 minuten was het al raak. Na foutief uitverdedigen profiteerde DSO-speler Sahr Kabuta: 1-0. Het antwoord van Westlandia kwam heel snel. Uit een prima aanval schoot Roy van Beek vanaf 20 meter snoeihard raak:1-1. Dat was na 11 minuten spelen. Het was een wedstrijd aan het worden, die alle kanten op kon gaan. Na een kwartier kreeg Pepijn de Pagter geel na een overtreding op Roy van Beek.
    Roy zag zich bij balbezit steeds omringd door 2, 3, of 4 DSO-ers (Door Samenspel Overwinnen), zoals bijvoorbeeld in de 40e minuut, toen hij in het strafschopgebied van DSO heen en weer ging om ‘effe balle te racen’.
    In de eerste minuut van de blessuretijd kwam Westlandia op voorsprong. Uit een goede vrije trap van Lars vd Berg kreeg Tim vd Voort de bal op de stropdas en vertrok richting het DSO-doel. Hij rondde de kans goed af: 1-2
    Vanaf de aftrap, in de tweede minuut van de blessuretijd kreeg DSO de gelegenheid om nog een aanval op te zetten. Dat mondde uit een tweede Zoetermeerse treffer ingeschoten door Tim Ceder. Met een 2-2 ruststand zochten de ploegen de kleedkamer op.
    In de tweede helft waren er zoals in de eerste helft kansen voor beide doelen.
    In de 55e minuut haalde de boomlange verdediger van DSO, Jeffrey Aarts een inzet van Tim vd Voort van de doellijn. De bal was al voorbij keeper Sem Wolsheimer van DSO. Geen 2 – 3.
    Het werd daarentegen 10 minuten later 3 – 2. Lars vd Berg maakte onnodig hands in het strafschopgebied. Dezelfde man die een kans van Westlandia za1 om zeep hielp (Jeffrey Aarts), stuurde nu Jari Duijvestijn de verkeerde hoek in.
    Met nog een kwartier te spelen perste Dennis Verbeek er nog een solo uit richting het doel van DSO. Zijn schot ging over.
    Invaller, oud-Westlandiaan Brandon Tichem bracht de stand op 4 – 2.
    Theo Verbeek wisselde voor de laatste 10 minuten Nino Capdevilla en Jordi vd Meijs in de ploeg. Zij kwamen voor Ricardo vd Zalm en Don Peters.
    De wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld. Het werd nog geflatteerd 6 – 2, maar dat is scorebord-journalistiek.
    DSO deed heel goede zaken op de ranglijst en ook voor Westlandia za1 is de nacompetitie nog steeds in zicht.
    Ik dacht, dat ik Theo nog wel ergens heb horen zeggen: ‘ik spoug d’r wel van’ dat we met zo’n uitslag verloren hebben.

JvdM

Op de foto: Mike Vijverberg met de bal aan de voet.