• Westlandia za1 – Westlandia zo1; de kleine tegen de grote broer.

  4 mrt 2020
 • Westlandia za1 – Westlandia zo1; de kleine tegen de grote broer.

  In het kader van het achtste finales van het Haaglanden Voetbal Toernooi stonden de 2 Westlandia’s tegen elkaar. Drie klassen verschil, maar daar was gisteravond in het grootste gedeelte van de wedstrijd niet zoveel van te merken. De mannen van Sieme Zijm speelden in het groen en wit en dat gaf hen vleugels. Scheidsrechter Omar Moussaoui leidde het duel in goede banen.

  In het elftal van Marcel Koning stond Rowdy Janssen op doel en startten Vince vd Knaap, Jesse Schelvis, Salih Anez en Roy van Beek in de basis.

  In de allereerste minuut kreeg Tim vd Voort de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld. Hij zag zijn eerste doelpunt al voor zich, maar hij schampte de bal. Na een kwartier spelen kwam Westlandia zo1 op voorsprong. Gio Serbony was de maker, met een lob passeerde hij Jari Duijvestijn. 0 – 1. Niet veel later schoot Stefan Bron een prachtige voorzet binnen. Komend van eigen helft werd Miquel van Dijk (zie foto) op links de diepte ingestuurd. Precies op tijd en precies op maat speelde hij Stefan Bron aan. 1 – 1

  In het vervolg van de wedstrijd was er een veldoverwicht voor ‘de zondag’ en meer balbezit, maar ‘de zaterdag’ liet zich in de verdediging niet gek maken en kwam er enkele keren gevaarlijk uit. Timothy le Duc was dichtbij een treffer na een corner. Tim vd Voort mocht na een overtreding een keer vuren, maar zijn schot vloog huizenhoog over het doel. Vlak voor het rustsignaal stopte Jari Duijvestijn een fraaie kopbal van Roy van Beek. Beide teams gingen rusten met een 1 – 1 stand.

  In de tweede helft kwamen Melvin Vissers en Donovan de Groot in het veld voor nieuwe aanvallende impulsen. Het was echter Westlandia za1 dat op voorsprong kwam. Weer werd Miquel van Dijk de diepte in gestuurd, deze keer door Nick Ruigrok. Hij kon ongehinderd op Rowdy Janssen afgaan, die gooide nog wel al zijn gewicht in de strijd, maar Miquel passeerde hem met een lobje. 2 – 1.

  Drie minuten later omspeelde Gio Serbony alles en iedereen in de verdediging van Westlandia za1 en prikte de 2 – 2 binnen.

  We stonden met zijn allen te kijken naar een leuke en spannende wedstrijd met een underdog die het de gevestigde orde heel moeilijk maakte. We zagen een gevaarlijk schot van Ricardo vd Zalm, dat fraai gestopt werd door Rowdy Janssen. In de 27-ste minuut kwam het moment van Tim vd Voort. Stefan Bron was op 30 meter van het doel van Rowdy Janssen naar de grond gewerkt.  Tim vd Voort nam vanzelfsprekend deze vrije trap. Met een streep schoot hij ‘de zaterdag’ wéér naar een voorsprong.3 – 2.

  Twee minuten later was het alweer 3 – 3 door een doelpunt van aanvoerder Patrick Batist en het was Gio Serbony in samenwerking met invaller Kai Verbeek, die de 3 – 4 verzorgde.

  In het laatste kwartier waren er nog allerlei kansrijke acties voor beide doelen. Jari Duijvestijn redde op acties van Serbony en Duplan. En aan de andere kant had Thompson Brobbey Awuah een treffer op zijn schoenen. Het schot kwam er niet. De grote broer versloeg met de grootste moeite de kleine broer.

  Voor ‘de zondag’ was de winst belangrijk, ook al ging het niet van een leien dakje. Belangrijk was wel dat Gio Serbony met een hattrick weer de weg naar het doel heeft gevonden.

  ‘De zaterdag’ speelden een uitstekende wedstrijd en gaat met een goed gevoel de competitie in. Trainer Sieme Zijm glimlachte na afloop van oor tot oor.

  JvdM