• Westlandia za1 wint mede dankzij de bank.

  9 okt 2023
 • Na twee goede overwinningen trof Westlandia za1 het Vlaardingse VFC, met ook twee gewonnen wedstrijden. Bij de thuisploeg ontbrak oa Jay Geeratz, die een lelijke blessure opliep in de wedstrijd tegen Verburch. Hij mag en kan een tijdje niet meer voetballen. Voor aanvang van de wedstrijd, bij het voorstellen van de spelers, kreeg scheidsrechter Ed Toonen een bos bloemen ter gelegenheid van de week van de scheidsrechter. Bij Westlandia za1 zou Dennis Verbeek in de eerste helft spelen, maar zijn vader mag zich verheugen op een getalenteerde bank met Donny van Oijen en Ricky Hodge, die zich in de wedstrijd tegen Verburch al van hun beste kant hadden laten zien. Ook Dennis Koene, Milo Wagner en Cas van Ruijven zorgden voor een mooi laatste half uur in de tweede helft.
  De eerste helft. Westlandia startte goed. Na een prima diepe bal van Tim vd Voort op Jari Lievaart, had de laatste een vrije doorgang naar het doel van Max Verkade. Het leverde geen doelpunt op (ruzie met de bal). Nino Netten kreeg een schietkans na een goede actie, maar vond niet het net. Tim Janssen, op het doel bij Westlandia pakte de bal. Na 25 minuten spelen werd Jari Lievaart weer een keer diep gestuurd richting cornervlag. Deze keer door Mike Vijverberg. Zijn voorzet werd door Tim vd Voort ‘direct op de slof’ genomen. Niet in de touwen. Niet veel later werd een schot van Tim vd Voort geblokt en even later na een overtreding kreeg Westlandia een vrije trap net buiten de 16. De bal van Tim vloog rakelings naast.
  Beide ploegen zochten na 45 minuten de kleedkamer op en passeerden daarbij het scorebord met daarop 2 nullen bij de ruststand.

  De tweede helft. Donny van Oijen kwam in de tweede helft voor Dennis Verbeek. VFC was gemotiveerd uit de kleedkamer gekomen en creëerde 2 goede doelkansen. Gelukkig heeft Westlandia doelman Tim Janssen. Hij hield zijn doel schoon bij een schot van Aaron de Bruin. In de 57-ste minuut verscheen Nino Netten alleen voor het doel. Hij schoot te zacht in en Tim Janssen pakte de bal. Daar kwam Westlandia goed weg.
  Na ongeveer een uur kwamen Ricky Hodge en Milo Wagner voor Stefan Bron en Jari Lievaart. Dat zorgde ervoor dat het spel zich meer verplaatste naar de helft van VFC.
  Een combinatie van Donny van Oijen en Milo Wagner leverde bijna een doelpunt op. Een goede actie van Ricky Hodge mondde uit in een balletje op weer Milo Wagner. ‘Zijn schot scheerde de lat.’ Niet veel later in de 75-ste minuut is het eindelijk wel raak voor de thuisploeg. Vanaf de rechterkant zette Ricky Hodge de bal voor op Tim vd Voort. Hij hoefde er alleen zijn hoofd maar bij te houden. Dat deed hij ook. Hij knikte beheerst de 1 – 0 binnen.
  Dennis Koene en Cas van Ruijven kwamen voor Ricardo vd Zalm en Mike Vijverberg met nog een klein kwartier te spelen.
  VFC had nog een kans op de gelijkmaker, maar de verdediging van Westlandia liet zich niet gek maken. Invaller Cas van Ruijven scoorde bijna. Hij zag ook nog een doelpunt afgekeurd worden door scheidsrechter Ed Toonen. In een ‘nabespreking achteraf’ kon iedereen zich wel in die beslissing vinden.

  Westlandia won, omdat het één keer scoorde en mede dankzij een goede bank.


  JvdM

  Foto Danny Ploegaert